Wat vindt Verstappen van de GP van Madrid? 'Niets negatiefs te zeggen, maar vind Barcelona geweldig' Formule 1
Formule 1

Wat vindt Verstappen van de GP van Madrid? 'Niets negatiefs te zeggen, maar vind Barcelona geweldig'

Wat vindt Verstappen van de GP van Madrid? 'Niets negatiefs te zeggen, maar vind Barcelona geweldig'

Max Verstappen heeft zijn mening gegeven over de komst van de Grote Prijs van Madrid, de nieuwste stratenrace vanaf 2025. De drievoudig wereldkampioen had niets negatiefs op te merken over een GP in de Spaanse hoofdstad, maar kijkt wel met pijn in het hart het moment tegemoet dat Barcelona van de kalender zal verdwijnen.

Eind januari stuurde de Formule 1 de officiële aankondiging de wereld in: vanaf 2025 zal Madrid de gastheer zijn van de Spaanse Grand Prix. Veel reactie vanaf de grid kwam er niet - de teams bereidden zich op dat moment in volle winterstop voor op het nieuwe seizoen - maar nu de onthullingen van de nieuwe auto's en de testdagen in Bahrein achter de rug zijn, kan er aan de coureurs gevraagd worden hoe zij tegen de komst van Madrid op de kalender aankijken.

'Ik heb niets negatiefs te zeggen over Madrid, maar ik ben aan de andere kant erg blij met waar we op dit moment racen in Spanje', lichtte Verstappen al een tipje van de sluier op. 'Ik hou van Barcelona (de huidige thuishaven van de Spaanse GP, red.). Het is een geweldig circuit, eentje voor echte coureurs.' Als het van de Nederlander afhangt, mag de race in de Catalaanse hoofdstad alvast nog jaren op de kalender blijven, iets wat zeker niet uitgesloten is ondanks dat Madrid zijn intrede maakt.

Verstappen in Barcelona

Het Circuit de Barcelona-Catalunya roept ongetwijfeld mooie herinneringen op bij Verstappen. Hij maakte er in 2016 zijn debuut voor Red Bull Racing en won er zijn eerste race in de Formule 1. Verstappen schreef eveneens de vorige twee edities van de Spaanse Grand Prix op zijn naam en mikt in 2024 op zijn derde Spaanse zege op rij.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws