'Verstappen hoefde in Bahrein de limieten van de RB16B niet eens op te zoeken' Formule 1
Formule 1

'Verstappen hoefde in Bahrein de limieten van de RB16B niet eens op te zoeken'

'Verstappen hoefde in Bahrein de limieten van de RB16B niet eens op te zoeken'

Na de Formule 1-wintertests in Bahrein is Red Bull Racing de hemel in geprezen in de Italiaanse media. Bij Autosprint wordt dit lovende perspectief doorgetrokken, redacteur Alessandro Gargantini geeft echter aan dat de Oostenrijkse renstal het sterke optreden in Sakhir met name te danken heeft aan voorbereidend werk in Abu Dhabi afgelopen jaar. Ook Honda heeft haar steentje bijgedragen dit jaar, stelt hij daarnaast.

'Voor Red Bull zijn de testresultaten zeker beter dan twaalf maanden geleden. Inmiddels is bewezen dat de RB16B het werkende, grotere broertje is van de 2020-bolide', laat de Italiaan weten in zijn analyse van de afgelopen wintertests. De vorige versie werd namelijk getypeerd door onvoorspelbaar gedrag, waar de nieuwe auto geen last van heeft. Met name daarom is Max Verstappen ook zo tevreden met het werk wat zijn team de afgelopen maanden geleverd heeft.

De problemen van de vorige creatie van Adrian Newey zijn naarmate het seizoen verstreek vorig jaar langzaamaan weggewerkt, wat uiteindelijk resulteerde in een machtsvertoning van Verstappen in Abu Dhabi. 'En dit was historisch gezien een Mercedes-circuit', vervolgt Gargantini. Des te knapper dat de Limburger de hele zondag eigenlijk geen seconde last had van zijn Mercedes-rivalen, ook na een safety car-fase niet.

Het testweekend van de Oostenrijkers verliep voorspoedig: 'Vanaf moment één bevond de Nederlander zich aan de top van de tijdstabel, zonder de limieten van de auto op te hoeven zoeken.' De sterk wind op de eerste testdag in Bahrein had ongetwijfeld de RB16 uit balans weten te brengen, is de redacteur van mening. 'Maar bij deze versie was zelfs dit niet voldoende om de stabiliteit van de machine aan te tasten.'

Hoe heeft Red Bull de RB16B gestabiliseerd?

Hoe heeft Red Bull de auto een volledige upgrade kunnen geven, maar tegelijkertijd toch de stabiliteit van de bolide intact gehouden van eind 2020? Met name door toen al gewijzigde onderdelen op de RB16 te testen. 'Zo reed Red Bull eind vorig jaar de gewijzigde vloer al om correlatieproblemen te voorkomen in 2021 die ze in 2020 kenden. Samen met het aantrekken van nieuwkomer Sergio Perez lijkt het team de titelstrijd van Verstappen kracht bij te zetten.'

'Daarnaast komt Honda met een verbeterde versie van de krachtbron. De Japanse motorleverancier wil haar klanten met materiaal van het hoogste niveau achterlaten voordat ze uit de sport stappen', concludeert de Formule 1-kenner. Een toename aan vermogen zal ook zeker geholpen hebben in de sterke testresultaten die de nummer twee van vorig jaar neergezet heeft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws