Verstappen keert niet terug in F1: 'Zult mij niet terugzien als analist' Formule 1
Formule 1

Verstappen keert niet terug in F1: 'Zult mij niet terugzien als analist'

Verstappen keert niet terug in F1: 'Zult mij niet terugzien als analist'

Wanneer Max Verstappen vertrekt uit de Formule 1 als coureur, zal hij daarna niet meer in een andere rol terugkeren, zo stelt de Nederlander. Na zijn carrière wil hij graag leuke dingen gaan doen. Naar eigen zeggen heeft de Red Bull Racing-coureur dan ook niet de motivatie om in een andere rol terug te keren in de F1, iets wat vader Jos Verstappen begrijpt.

In een dubbelinterview met zijn vader met Formule 1 Magazine stelde Verstappen absoluut niet de ambitie te hebben in een andere rol actief te zijn binnen de Formule 1 na afloop van zijn carrière. 'Je zult mij niet terugzien als analist of in een teamrol. Echt niet.' De Nederlander denkt het simpelweg niet op te kunnen brengen. 'Daar heb ik ook de motivatie niet voor. Als ik zelf niet meer rijd, wil ik andere leuke dingen gaan doen.'

De Nederlander zou het fijn vinden om na zijn pensioen in de F1 gewoon plezier te hebben, zonder dat er absoluut gepresteerd moet worden. Het rallyrijden van zijn vader is daarbij een goed voorbeeld. 'Dat je op een leuke leeftijd nog competitief bent.' Nu is dat echter nog te vroeg, want de wil om te winnen is te erg aanwezig. 'Het probleem is: als ik ergens aan meedoe, wil ik ook echt winnen. Maar ik weet dat ik nooit die ervaring heb gehad, niet met rallyrijden ben opgegroeid.'

Verstappen wil even weg van F1

Na de jaren in de Formule 1 denkt de Verstappen telg dat het wel lekker is om er even van weg te stappen. Iets dat zijn vader helemaal kan begrijpen. 'Je hele leven draait nu om racen. Formule 1 en noem maar op. Nu is het moeten, op een zekere manier. Op een bepaald moment ben je daar klaar mee', zo denkt Verstappen senior, die daarbij verder niet aangeeft hoe dat destijds voor hemzelf was.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws