Vettel ziet AMR22 als 'totaal ander beest': 'Wil op een andere manier getemd worden' Formule 1
Formule 1

Vettel ziet AMR22 als 'totaal ander beest': 'Wil op een andere manier getemd worden'

Vettel ziet AMR22 als 'totaal ander beest': 'Wil op een andere manier getemd worden'

Sebastian Vettel vindt zijn nieuwe Aston Martin een 'totaal ander beest' en zegt dat er nog veel te leren valt over de bolide. Dat laat de viervoudig wereldkampioen weten in gesprek met Motorsport.com. De Duitser is tijdens de testdagen in Barcelona achter enkele dingen gekomen die hij nog beter moet zien te begrijpen.

'Heel eerlijk gezegd is er nog een hoop dat we moeten begrijpen', geeft Vettel toe over de AMR22. 'Het is een totaal ander beest en wil op een andere manier getemd worden. Dan heb ik het over het besturen van de auto, maar ook het afstellen ervan.' De 34-jarige zegt al enkele dingen te hebben uitgeprobeerd en deelt zijn bevindingen: 'Er zijn een paar grote uitdagingen, die anderen ook hebben, en problemen. Dus ja, we moeten op zoek gaan naar oplossingen daarvoor.'

Vettel is dan ook van mening dat er genoeg ruimte voor verbetering te vinden is: 'Er is nog een hele, hele grote berg die we moeten beklimmen. Ik kan momenteel nog niet zeggen dat de top te zien is, maar de uitdaging is leuk en het vertrouwen dat we die bergtop bereiken, is er. Hopelijk gebeurt dat vlak voor de start van het seizoen.' Wel kan Vettel nog gebruikmaken van de testdagen in Bahrein tussen 10 en 12 maart.

Vettel wil verbetering zien bij Aston Martin

Aston Martin moet in 2022 verbeteren ten opzichte van het jaar ervoor en dat begrijpt Vettel ook. De zevende plaats van vorig seizoen werd niet goed genoeg bevonden: 'Uiteindelijk hoop ik dat we allemaal wat dichter bij elkaar zitten, dat is het belangrijkste. Vorig jaar zaten wij er ver achter en soms was het niet leuk als je niet mee kon strijden. Dit jaar hoop ik meer te kunnen strijden en dan kunnen we het verschil maken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws