Viaplay-analisten weer onder de indruk van grote Verstappen-show: 'Ik sta elke keer versteld van die jongen' Formule 1
Formule 1

Viaplay-analisten weer onder de indruk van grote Verstappen-show: 'Ik sta elke keer versteld van die jongen'

Viaplay-analisten weer onder de indruk van grote Verstappen-show: 'Ik sta elke keer versteld van die jongen'

Max Verstappen haalde voor de achtste keer dit seizoen de pole positie binnen en dat met een voorsprong van maar liefst zes tienden op eerste achtervolger Lando Norris. Wederom was er niets te beginnen tegen de tweevoudig wereldkampioen en zo zet hij een eerste belangrijke stap naar zijn negende overwinning op een rij. Als de thuisrijder in Zandvoort nog geen favoriet was, wat 'ie wel was, dan is hij dat nu zeker. Dat zagen ook Viaplay-analisten Guido van der Garde en Ho-Pin Tung na een spannende en chaotische kwalificatie in een door regen geteisterd Noord-Holland.

Wat was hij weer autoritair vandaag. Verstappen had in Q3 slechts één enkel rondje nodig om de concurrentie op een dikke halve seconde te zetten en de pole te veroveren. Niemand komt in de buurt van de Nederlander, die ook na de zomerstop blijft verbazen. 'Het is ongelooflijk wat hij elke keer weer laat zien. Hij heeft één rondje en daar pakt hij dan zes tienden op de concurrentie', vertelde Van der Garde. 'Ik sta elke keer versteld van die jongen. Het is ongezien. Hij maakt geen enkele fout en rijdt vol op de limiet.'

Tung trad zijn gesprekspartner daar graag in bij, maar was vooraf niet zo zeker of Verstappen ook dit weekend zo dominant zou zijn. Al had dat niets te maken met de vaardigheden van de regerend wereldkampioen. 'Gezien de weersomstandigheden kan er altijd iets gebeuren', zei de Chinese Nederlander. 'Maar op het moment dat het er echt toe doet, staat hij er altijd weer.'

Hetzelfde kon niet gezegd worden over die andere Red Bull-coureur en dus vond Tung het vreemd dat er rond de zevende plek van Sergio Pérez weinig te doen was. 'Over hem (Pérez, red.) wordt nauwelijks gesproken, maar hij krijgt wel 1,3 seconden aan zijn broek van Max. Dat is echt heel erg veel.' Ook Van der Garde vindt de prestatie van de Mexicaan allesbehalve voldoende. '1,3 seconden is gewoon te veel. Toegegeven, dit circuit ligt hem niet, dat zagen we ook de voorbije twee jaar, maar het gat is toch veel te groot.' Volgens Tung had Pérez niet voldoende vertrouwen om te pushen op zulke halfdroge baan. 'In dit soort condities kan een rijder dus wel echt het verschil maken', concludeerde hij.

Heeft Red Bull Albon te vroeg laten gaan?

Dat was de vraag die Van der Garde zich stelde na de ijzersterke prestatie van Alexander Albon, die morgen op plek vier mag starten. 'Hij rijdt de hele kwalificatie in wisselende omstandigheden bovenaan. Die jongen kan echt hard autorijden en soms denk ik wel eens: heeft Red Bull hem niet te vroeg laten gaan?'. Volgens Tung is het antwoord op die vraag alvast een volmondige ja. Al begrijpt hij ook dat Albon misschien toen niet klaar was om naast Verstappen in dezelfde wagen te zitten. 'Coureurs pieken op verschillende momenten. Hij kwam naast Verstappen terecht en die is echt een klasse apart. Dat zien we ook nu weer met Pérez. Voor een jonge coureur die moet leren zoals Albon toen is het moeilijk om naast zo iemand als Max terecht te komen. Bij Williams zijn de verwachtingen niet zo hoog en misschien is dat net de sleutel tot succes', speculeerde hij.

Albon viel op het einde van Q3 nog net uit de top drie door toedoen van Lando Norris en George Russell, die respectievelijk op P2 en P3 zullen starten morgen. Al denken de Viaplay-analisten niet dat beide Britten op pure snelheid Verstappen kunnen uitdagen voor de zege. 'Norris moet dé uitdager van Max zijn morgen, maar de McLaren is een pak trager tijdens de race dan in de kwalificatie. Hun long runs zijn niet goed. Als Verstappen een goede start heeft dan is hij weg. Daarachter zal het wel echt spannend worden', voorspelt Van der Garde.

Verstappen is de torenhoge favoriet voor de zege in Zandvoort! Pak 50x of 100x je inzet als Verstappen wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws