Vowles rekent Williams nog niet rijk: 'We zijn slechts twee dagen aan het testen' Formule 1
Formule 1

Vowles rekent Williams nog niet rijk: 'We zijn slechts twee dagen aan het testen'

Vowles rekent Williams nog niet rijk: 'We zijn slechts twee dagen aan het testen'

De kersverse Williams-teambaas is aanwezig in Bahrein en denkt dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken uit de data dat Alexander Albon en Logan Sargeant tot nu toe hebben geleverd. Het is voor Vowles de eerste wintertest die hij niet in de Mercedes-garage doorbrengt, en dat is wel even wennen. Het geeft de Brit wel een idee van hoe hij Williams wil gaan vormen.

Tijdens de middagsessie van de tweede wintertestdag in Bahrein gaf de 48-jarige bij Autosport aan dat het te vroeg is om conclusies te trekken over de nieuwe auto, ondanks enkele bemoedigende rondetijden in Bahrein. 'De wind en de windrichting momenteel in Bahrein is een wind in de rug in de eerste bocht', begint Vowles. 'Dat maakt de balans erg moeilijk voor de coureurs', merkte de Brit op. 'Dus het is een worsteling als gevolg daarvan. Het is nogal een akelig gevoel als de wind achter je staat, vooral tijdens het remmen.'

Op de donderdag van de wintertestdagen begon Albon sterk in de ochtend en ook Sargeant was goed bezig in de middagsessie. Ook op de vrijdag rijdt Albon in de ochtend en de Amerikaan in de middag. 'Maar, ik denk dat we positief commentaar kunnen leveren, zeker ten opzichte van vorig jaar. Maar het is een vroege opeenvolging van gebeurtenissen waar we nu zijn. En we zijn slechts twee dagen aan het testen. Dat is te vroeg om echt zinnige conclusies te trekken', laat Vowles weten.

Williams heeft nog geen technisch directeur, maar dat heeft geen haast

'Ik denk dat het belangrijkste is dat we de structuur technisch gezien niet op zijn plaats hebben, uiteraard als gevolg van de aangebrachte wijzigingen', legt Vowles uit, toen hem werd gevraagd wat zijn prioriteit is binnen Williams. 'En nummer één is: laten we een goede set structuren opzetten, in termen van technisch directeur, een hoofd aero. Dat is nummer één, want een organisatie heeft die duidelijk nodig om vooruit te komen.' Vowles hield vol dat hij geen haast heeft om de technische topbaan te vervullen, omdat hij de juiste persoon wil hebben.

'Er is dus een sterke organisatie aanwezig en die handelt zonder technisch directeur', zegt de Brit. 'Op dit moment is er een auto op de baan, hij is gebouwd. Ze hebben tijdens de winter fantastisch werk geleverd om dat te bereiken', looft Vowles zijn team. 'Wat duidelijk is, is dat dit niet gaat over het op korte termijn plaatsen van iemand, dit gaat over de lange termijn, en ervoor zorgen dat we de juiste persoon hebben. We gaan geen haast maken met een beslissing, de sleutel is ervoor te zorgen wij vinden de persoon die voor de lange termijn bij de organisatie past.'

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws