Weerbericht Qatar: het gehele weekend droog met hoge temperaturen Formule 1
Formule 1

Weerbericht Qatar: het gehele weekend droog met hoge temperaturen

Weerbericht Qatar: het gehele weekend droog met hoge temperaturen

De coureurs zullen te maken krijgen met zeer hoge temperaturen tijdens het Grand Prix-weekend in Qatar. De temperaturen zullen in de avond niet onder de twintig graden zakken en overdag zal het gemiddeld rond de 28 graden liggen. Bovendien zal de luchtvochtigheid heel hoog liggen, waardoor het al snel benauwd kan worden. De hoge luchtvochtigheid is niet raar, aangezien de korte regenperiode in de Golfstaten nog moet beginnen.

Desondanks hoeven de coureurs niet te vrezen voor regen. Het gehele weekend hoort het droog te blijven in Qatar. Hierbij slechts tijdens twee sessies te maken met de extreem hoge temperaturen. De eerste en derde vrije training worden namelijk rond 14.00u lokale tijd verreden. De tweede vrije training, de kwalificatie en de race staan alle drie gepland om 17.00u lokale tijd. Dan zal de temperatuur al richting de 25 graden zakken.

Hitte mogelijk voordeel Red Bull

Red Bull Racing zal hun handen dichtknijpen met de verwachte temperaturen. Het team heeft al eerder dit seizoen bewezen goed te presteren onder warme omstandigheden. De vraag is echter hoe snel het asfalt op het circuit zal afkoelen, aangezien de kwalificatie en de race dus verreden worden in het donker. Toch zal de gehele dag de zon vol op het circuit staan, aangezien er geen wolk aan de lucht zal zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws