Ziggo-studio beoordeelt Verstappen en Hamilton: 'Geen foutloos seizoen, wel een magisch seizoen' Formule 1
Formule 1

Ziggo-studio beoordeelt Verstappen en Hamilton: 'Geen foutloos seizoen, wel een magisch seizoen'

Ziggo-studio beoordeelt Verstappen en Hamilton: 'Geen foutloos seizoen, wel een magisch seizoen'

Het Formule 1-seizoen is afgelopen en dat betekent een heleboel. Onder andere is de tijd aangebroken van het beoordelen van de coureurs. Ook bij het welbekende F1 Café van Ziggo Sport was het tijd om de scores op tafel te gooien. Robert Doornbos, Tom Coronel en Jack Plooij deelden hun scores uit aan de twee mannen die het kampioenschap tot het einde spannend maakten: Max Verstappen en Lewis Hamilton.

De Nederlandse wereldkampioen wordt door ieder van de drie aanwezige heren hoog beoordeeld. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, maar wat opvalt is dat Coronel de enige is die de Limburger géén tien geeft. 'Ik vond een negenenhalf heel hoog want ik heb nog nooit een tien gescoord in mijn hele leven. De benchmark is voor mij een negenenhalf', zegt hij. Pitreporter Plooij geeft een tien aan de Nederlander.

Doornbos was zelfs zo enthousiast over Verstappen dat hij een 10+ uitdeelt. 'Jeddah was een rijdersfout, maar daar hebben we uiteindelijk allemaal zo van genoten. Hij compenseerde natuurlijk wel op de zondag. Ik denk dat hij een foutloos seizoen heeft gereden. Hij staat met alles op één. Ook als je ziet hoe hij het team heeft gedragen en ieder weekend onder druk stond', zo vertelt de voormalig Red Bull Racing-coureur.

Hamilton ook hoog beoordeeld: 'Één ronde verwijderd van achtste titel'

Ook de man die het wereldkampioenschap verloor in de allerlaatste ronde van het seizoen wordt beoordeeld met hoge cijfers. Coronel geeft wederom een negenenhalf. 'Eigenlijk vond ik het wel heel sneu voor hem in die laatste ronde. Je ziet gewoon hoe deze twee elkaar naar een hoger niveau tillen.' Plooij sluit zich met een negenenhalf aan bij deze beoordeling.

Analist Doornbos gaf Hamilton het hoogste cijfer van de drie. Een 9,9 vindt hij op zijn plek. 'Geen foutloos seizoen maar wel een magisch seizoen. Één en twee, stuivertje wisselen (met Verstappen, red.) Hij heeft wel meer fouten gemaakt dan Max. Daarom geen 10+. Maar hij was één ronde verwijderd van zijn achtste wereldtitel. Hoe hij terug is gekomen in die laatste paar races is echt waanzinnig', legt hij uit. Presentator Rob Kamphues besluit uiteindelijk: 'Ze hebben natuurlijk allebei een waanzinnig seizoen gehad.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws