Rinus Veekay rijdt neus IndyCar-auto eraf: 'Voeten waren goed gekoeld' IndyCar
IndyCar

Rinus Veekay rijdt neus IndyCar-auto eraf: 'Voeten waren goed gekoeld'

Rinus Veekay rijdt neus IndyCar-auto eraf: 'Voeten waren goed gekoeld'

Rinus 'VeeKay' van Kalmthout is tijdens de derde wedstrijd van het IndyCar-seizoen gefinisht op de dertiende plaats. De 21-jarige coureur uit Hoofddorp kende een uitdagend weekend op het legendarische stratencircuit van Long Beach maar kon zich slechts twee plekken naar voren rijden.

Veekay is het Indycar-seizoen sterk begonnen. De Nederlandse coureur reed een zesde plaats bij de openingsrace in St. Petersburg en een tiende plek in Texas. Daarmee ging de coureur met een gedeelde zevende plaats in het kampioenschap naar het stratencircuit van Long Beach. De Nederlander spreekt in zijn persbericht van een moeilijke race en had tevens een schrikmoment met Helio Castroneves.

Koude voeten tijdens de race

De Nederlander kwalificeerde zich op zaterdag op P15 en kwam dus snelheid tekort om voorin mee te doen. VeeKay startte dus vanaf de vijftiende plek en wist uit de problemen te blijven tijdens de race in Long Beach. Hij ging de strijd aan met zijn concurrenten in het middenveld maar kwam snelheid te kort om een vuist te maken op het stratencircuit in Long Beach, waar inhalen een lastige opgave bleek. Wel wist Van Kalmthout twee plaatsen goed te maken en zo finishte hij de race op P13 waarmee hij de zevende plaats in het kampioenschap behoudt. De race werd gewonnen door Josef Newgarden en die staat daarmee ook aan de leiding in de tussenstand van het IndyCar-seizoen.


Bij de eerste herstart na een safetycar kende de Nederlander een schrikmoment. Met een lichte tik op het achterwiel van Helio Castroneves reed de coureur schade aan de neus van zijn auto. 'Mijn voeten waren goed gekoeld', blikt Van Kalmthout terug op het moment met Castroneves. 'Volgens mij heb ik eigenhandig het koelingsprobleem van de hedendaagse IndyCars opgelost! Zonder gekheid, het was even schrikken, maar ik heb gelukkig geen hinder ondervonden van het kapotte neuspuntje.'

'Dit was een moeilijke race', erkent VeeKay na afloop. 'Het was zwaar, we hadden weinig pace en ik heb geprobeerd aan schadebeperking te doen. Qua resultaat is me dat aardig gelukt, aangezien we vorig jaar niet aan de finish kwamen in Long Beach en dit jaar wel. Ik heb mijn zevende plaats in het tussenklassement behouden, dat stemt me positief', aldus de coureur. De volgende race van het IndyCar-seizoen staat gepland op 1 mei in Barber. VeeKay hoopt daar te strijden voor een podiumplek: 'Barber ligt mij en het team goed. Ik kan niet wachten om naar Alabama te gaan om daar te strijden voor een podiumplaats', besluit de ambitieuze Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws