Arnoux vindt Senna en Verstappen heel verschillend: 'De reactie van Max was onacceptabel' Max Verstappen
Max Verstappen

Arnoux vindt Senna en Verstappen heel verschillend: 'De reactie van Max was onacceptabel'

Arnoux vindt Senna en Verstappen heel verschillend: 'De reactie van Max was onacceptabel'

René Arnoux, zevenvoudig Grand Prix-winnaar, kan niet anders dan Verstappen complimenteren om zijn rijvaardigheden. Hij vindt het echter lastig om Verstappen te vergelijken met de grootheden uit de historie van de sport, omdat Arnoux van mening is dat de coureur niet meer zo bepalend is als in zijn eigen tijd. Wel vergelijkt hij Verstappen en Senna op basis van karakter, en hierin laat hij zich niet erg positief uit over de regerend kampioen.

Arnoux is zelf onder andere bekend vanwege zijn fameuze duel met Gilles Villeneuve tijdens de Franse Grand Prix van het 1979-seizoen op het circuit van Dijon. Arnoux sloot die race uiteindelijk als derde af, maar wist in de daaropvolgende jaren wel meerdere races te winnen voor Renault en Ferrari. De laatste keer dat de Fransman zegevierde was op het circuit van Zandvoort in 1983. In gesprek met La Gazzetta dello Sport laat de voormalige coureur zijn licht schijnen op het talent van Verstappen.

De Nederlander bekroonde een machtige inhaalrace in Miami met een overwinning. 'In Miami zagen we meer dan ooit wat Verstappen en Red Bull samen waard zijn. Max is een geweldige coureur en dat bewees hij op verschillende manieren', zag Arnoux. 'Hij was intelligent bij de start, omdat dat het enige punt was waarop hij risico liep, zeker met zijn harde banden. Max deed niks fout en bewees dat de coureur er nog steeds toe doet, alhoewel minder dan in het verleden. Daarom is het lastig om hem te vergelijken met grootheden uit het verleden.'

Verstappen en Senna heel verschillend

Hoewel Arnoux het lastig vindt om vergelijkingen te trekken tussen Verstappen en eerdere kampioenen, heeft hij wel een duidelijke mening over het gedrag van de Limburger. 'Schumacher en Senna pakten veel overwinningen vanwege hun superieure auto's, en dat zien we nu ook. Verstappen en Senna zijn absoluut verschillend', meent Arnoux. 'Ik heb het dan over hoe ze waren als persoon. De Ayrton (Senna, red.) die ik kende was heel gereserveerd, aardig, en op zichzelf. Max is veel harder: de reactie die hij in Bakoe toonde tegenover Russell is onacceptabel. Het is niet zo dat anderen je moeten laten passeren omdat je wereldkampioen bent.'

Na zijn kritiek maakt de 74-jarige Fransman nogmaals duidelijk dat hij Verstappen als coureur wel fenomenaal vindt, en hij ziet niemand die hem kan uitdagen. 'Als je hem puur als coureur beoordeelt, is hij heel erg goed, omdat hij geen fouten maakt, en omdat hij een snelle, stabiele auto heeft met een dodelijk DRS-systeem, dus hij hoeft geen risico's te nemen. Hij bevindt zich in de ideale situatie: ik zie niemand die bij hem in de buurt kan komen', aldus Arnoux.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws