Marko niet blij: 'Volgens mij is dit een privékwestie tussen Horner en Jos Verstappen' Formule 1
Formule 1

Marko niet blij: 'Volgens mij is dit een privékwestie tussen Horner en Jos Verstappen'

Marko niet blij: 'Volgens mij is dit een privékwestie tussen Horner en Jos Verstappen'

Red Bull Racing-topadviseur Helmut Marko liet na afloop van de sprintkwalificatie in Oostenrijk weten dat hij niet blij is met de discussies over en weer tussen teambaas Christian Horner en Jos Verstappen. Het begon op vrijdagmiddag voorafgaand aan de vrije training, toen Verstappen aangaf vanwege Horners toedoen niet meer mee te mogen doen aan de Legends Parade. Marko reageert.

Op vrijdag vroeg in de middag barstte de bom opeens toen een artikel van De Telegraaf verscheen met daarin harde beweringen van Verstappen senior. 'De voorbije dagen heb ik van meerdere kanten gehoord dat Christian Horner er alles aan heeft gedaan om mij niet te laten rijden, en om er anders voor te zorgen dat niets gefilmd zou worden', legde Verstappen uit. 'Dan denk ik: zeg het in mijn gezicht. Op deze manier hoeft het voor mij niet', aldus de oud-coureur. Horner reageerde tijdens de persconferentie dat, als Mercedes-teambaas Toto Wolff nog een Verstappen wilde, 'Jos Verstappen beschikbaar is'.

Marko heeft gehoord wat er allemaal is gezegd, maar is niet bepaald onder de indruk. De 81-jarige lijkt het geen goede zaak te vinden dat zowel Verstappen senior als Horner zich met dat soort dingen bezighouden. Ondertussen heeft Max Verstappen wel de poleposition voor de sprintrace kunnen pakken. 'We hebben besloten om ons op de sportieve kant te concentreren', zegt Marko tegenover de Duitse tak van Sky Sports. 'We hebben al genoeg problemen en die lossen we op. Dit is volgens mij gewoon een privékwestie tussen Christian en Jos.'

Marko lijkt discussie onnodig te vinden

Aan het begin van het jaar was het nog onrustig achter de schermen bij Red Bull, omdat er een zaak gaande was tegen Horner vanwege mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Toen gaf Marko al aan dat het cruciaal voor het team was om zich te richten op de prestaties op de baan. Ditmaal ging het om een showrun, Verstappen senior zou op zaterdag en zondag plaatsnemen achter het stuur van de RB8. Dat zou hij doen op verzoek van de Oostenrijkse kant van de renstal. 'Sowieso moet het eigenlijk niet gaan om banale dingen zoals een showrun. Max zal er staan in de hoofdrace op zondag, en dat is het belangrijkste', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws