Verstappen blikt terug op Imola: 'Goede start verraste me best wel' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen blikt terug op Imola: 'Goede start verraste me best wel'

Verstappen blikt terug op Imola: 'Goede start verraste me best wel'

Max Verstappen zegt verrast te zijn over hoe goed hij van zijn plek kwam bij de start van de Grand Prix van Emilia-Romagna afgelopen weekend. De Nederlander ving de race als nummer 3 aan, maar startte dusdanig goed dat hij na één bocht al de koppositie had overgenomen van polesitter Lewis Hamilton.

'Een race als deze is nooit makkelijk', blikt Verstappen in gesprek met Autosport terug op de race van afgelopen weekend. 'De sleutel was de goede start, die me eigenlijk best wel verraste.' Op het krappe Imola wist de 23-jarige Nederlander zowel teamgenoot Sergio Perez als polesitter Hamilton in te halen.

Verstappens verbazing komt wellicht voort uit de niet al te recente goede geschiedenis die Red Bull Racing heeft op het gebied van starts in de regen. Zo kwam de Nederlander slecht van zijn plek bij de start van de Grand Prix van Turkije vorig jaar, wat een regenrace was. Ook de start van de veregende Duitse Grand Prix van 2019 verliep dramatisch voor Red Bull Racing. Verstappen verloor meerdere plaatsen, maar wist op de Hockenheimring alsnog te winnen.

'Na het laatste jaar, waarin we altijd worstelden in de regen, hebben we gedurende de winter en het voorseizoen veel verbeteringen gemaakt en dat was (het afgelopen weekend, red.) erg goed', legt Verstappen uit.

Honda pakt eerste zege op Imola sinds 1991

Teambaas Christian Horner beaamt hetgeen Verstappen zegt. Hij geeft ook z'n complimenten aan Honda, dat (deels) verantwoordelijk was voor het startprobleem en er aan heeft gewerkt. 'Ze hebben enorm hard gewerkt, dus alle credits naar hun. Het is de eerste zege op Imola sinds Ayrton Senna won in 1991, dus je weet dan dat het een geweldig is voor ze om dit resultaat te boeken.'

Heb jij de nieuwe F1 Maximaal-app al gedownload? (ANDROID-IOS)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws