Verstappen kiest beste vijf coureurs ooit: 'Coureur waar je de televisie voor aanzette' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen kiest beste vijf coureurs ooit: 'Coureur waar je de televisie voor aanzette'

Verstappen kiest beste vijf coureurs ooit: 'Coureur waar je de televisie voor aanzette'

Max Verstappen maakt zowel qua palmares als qua rijkunsten steeds meer aanspraak op een plekje bij de beste vijf Formule 1-coureurs ooit, maar toch ruimt Verstappen geen plekje in voor zichzelf in zijn top vijf. Wel zette hij twee collega's bij de vijf grootheden, waaronder Fernando Alonso, die nog eens extra in het zonnetje gezet wordt.

'De beste vijf coureurs in de geschiedenis van de Formule 1? Wat ik ook kies, mensen zullen altijd commentaar geven en het oneens zijn met mijn keuze', weet de 26-jarige Nederlander. 'Het is een hele lastige vraag. Ik zou zeggen Michael (Schumacher, red.), en waarschijnlijk Ayrton (Senna, red.), Fernando (Alonso, red.), Lewis (Hamilton, red.), en Juan Manuel Fangio', somt Verstappen op bij het Spaanse DAZN.

De wereldkampioen kreeg ook nog de vraag in welk tijdperk hij zelf graag in de Formule 1 had willen rijden. 'Ik ben blij met wat ik nu heb, maar ik zou misschien de early 2000s kiezen', zegt hij over de periode waarin zijn vader actief was, en waarin hij zelf de sport begon te volgen. 'Misschien is dat simpelweg vanwege het geluid van de motor.' Verstappen heeft zelf altijd met de hybride V6-motor gereden in de Formule 1, die in 2014 geïntroduceerd werd.

Goede band met Alonso

Alonso debuteerde in de Formule 1 toen Verstappen drie jaar oud was, en de Limburger is dan ook opgegroeid met Alonso. 'Ik denk dat Fernando zichzelf altijd laat zien zoals hij is, en daar heb ik heel veel respect voor. Ondanks de successen die hij gekend heeft, is hij nog steeds een normale en aardige jongen', zegt Verstappen over zijn 42-jarige collega, de nestor van het Formule 1-veld.

'Hij was ook de eerste Spanjaard die succes boekte in de Formule 1 en wereldkampioen werd. Ik heb veel respect voor hem', herhaalt Verstappen. 'Ik weet nog dat ik hem volgde toen ik trainde in de kartsport. Hij was een coureur waar je de televisie voor aanzette.' Alonso won zijn twee wereldtitels in 2005 en 2006, en won in eigen land in 2013 zijn voorlopig laatste Grand Prix.

Ben je in het buitenland en wil je live het EK kijken? Verbind met een NL-server door middel van een VPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws