Coronel achterdochtig: 'Horner ging Pérez een beetje zitten ophemelen' Opinie
Opinie

Coronel achterdochtig: 'Horner ging Pérez een beetje zitten ophemelen'

Coronel achterdochtig: 'Horner ging Pérez een beetje zitten ophemelen'

Tom Coronel vond het enigszins raar dat Red Bull Racing-teambaas Christian Horner Sergio Pérez zo zat op te hemelen na afloop van de Grand Prix van Japan. Pérez maakte het één-tweetje van Red Bull compleet nadat Max Verstappen de race won. Het kan te maken hebben met de tegenvallende prestaties van Daniel Ricciardo. Coronel denkt dat Liam Lawson op de loer ligt.

Pérez verklaarde na afloop van de race op Suzuka dat er over een maand meer duidelijkheid komt over zijn contract voor volgend jaar. De Mexicaan staat tot eind 2024 op papier bij de Oostenrijkse renstal, maar volgens de geluiden in de geruchtenmolen kan Carlos Sainz zijn vervanger zijn, en nu ook Yuki Tsunoda, nu Ricciardo niet al te best is begonnen aan zijn seizoen. Zijn de prestaties van Pérez dan goed genoeg om hem te houden in het aankomende seizoen? 'Hij heeft gedaan wat hij moest doen', zegt Christijan Albers in de nabeschouwing bij Viaplay.

'Zolang die auto oppermachtig is en het team goed presteert. Maar als die auto wat minder wordt, en Max staat P3 of P4, dan staat Pérez niet P5 of P6, maar lager. In Japan reed hij een solide race', is de oud-coureur van mening. Coronel vond het raar dat Horner na afloop zoveel sprak over Pérez, terwijl Verstappen juist dominant had gewonnen. 'Hij ging Checo een beetje zitten ophemelen', zegt de Dakar-coureur. 'Hallo, je hebt een coureur die met twaalf seconden voorsprong heeft gewonnen en daar dertig van had kunnen maken als hij dat wilde. Daar is iets niet helemaal pluis', denkt Coronel.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen sergio perez race gpjapan
Niks te klagen voor Red Bull in Japan met een één-tweetje door Verstappen en Pérez.

'Geef iemand anders alsjeblieft de kans'

Er werd een tijdje gesproken over Ricciardo als vervanger van Pérez, mocht de Mexicaan dit jaar weer de mist ingaan. Momenteel lijkt het juist andersom te zijn. Ricciardo heeft nog geen punt kunnen scoren en crashte tijdens de Grand Prix van Japan. 'Lawson stond erachter te kijken van: ja, ja', lacht Coronel. 'Als ik hem was, zou ik mijn telefoon constant aan de lader hebben. Geef de kans alsjeblieft aan iemand anders. Hij heeft zijn tijd gehad', is de coureur van mening. Teamgenoot Yuki Tsunoda liet juist uitstekende dingen zijn. Hij pakte in Australië al punten, en herhaalde dat tijdens zijn thuisrace.

'Hij had frissere banden en die Alpines waren echt verschrikkelijk', zegt Albers. 'Tsunoda had een heel goede flow en kon zo buitenom in de esses inhalen. Het team deed die pitstop ook heel goed. Dan zie je hoe belangrijk een goede pitstop is.' Coronel vond die pitstop ook cruciaal. Met maar liefst vijf coureurs tegelijk gingen ze de pitstraat in. Tsunoda was vierde in het rijtje, maar kwam er als eerste uit. 'Hoe lekker is het dan dat je team kan bedanken? Het is leuk dat hij punten pakt voor zijn thuispubliek, maar hij doet het ook voor Marko en Horner', aldus Coronel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws