Davidson: 'Leclerc heeft Verstappen nooit vergeven voor GP Oostenrijk van 2019' Opinie
Opinie

Davidson: 'Leclerc heeft Verstappen nooit vergeven voor GP Oostenrijk van 2019'

Davidson: 'Leclerc heeft Verstappen nooit vergeven voor GP Oostenrijk van 2019'

Anthony Davidson denkt dat Max Verstappen zijn rijgedrag moet aanpassen wanneer hij voorbij wil gaan aan Charles Leclerc. Volgens de Sky Sports-verslaggever heeft de Ferrari-coureur de enkelvoudig wereldkampioen nooit vergeven voor de inhaalactie tijdens de Grand Prix van Oostenrijk in 2019. Verstappen griste met die inhaalactie de overwinning uit de handen van Leclerc. Davidson verwacht dat Leclerc nu anders omgaat met de Red Bull Racing-coureur.

Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk moest Verstappen een ware inhaalslag maken na een slechte start. In de laatste ronden van de race kwam de Nederlander aan de staart te rijden van Leclerc, die op dat moment de leiding in de race had. De eerste aanval werd nog afgeslagen door de Monegask, maar een ronde later zette Verstappen zijn bolide naast die van Leclerc en tikte hem bij de apex van bocht drie tegen de banden. Daarmee moest Leclerc nog langer wachten op zijn eerste overwinning in de Formule 1.

'Verstappen duwde Leclerc van de baan en ik denk niet dat Charles hem daar ooit voor heeft vergeven', zegt Davidson in gesprek met Sky Sports. 'Elke keer als ze elkaar tegen komen op de baan dan gedraagt Charles zich anders.' Het gevecht tijdens de Grand Prix van Bahrein van afgelopen weekend is een perfect voorbeeld. volgens de Brit. 'Max moet hierdoor zijn aanpak gaan veranderen in de komende races. Dat gaat heel erg interessant worden.'

Hoop voor Red Bull na dubbele DNF

Het harde gevecht was tijdens de race op het Bahrain International Circuit één van de weinige hoogtepunten voor Verstappen. De coureur viel samen met Sergio Pérez uit in de laatste ronden van de race. 'Dat is echt een hartverscheurend moment voor een coureur. Het doet pijn als zoiets in de eerste race van het seizoen gebeurd. Zeker nu bij Red Bull, want ze hadden de kans om goede punten te scoren.' Toch is er nog niks aan de hand voor de Oostenrijkse renstal. 'Het is makkelijker om een snelle auto betrouwbaar te maken dan om een betrouwbare auto snel te maken', aldus Davidson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws