Hughes zag 'uitmuntende' Verstappen in Monaco: 'Draaide allemaal om controle en inzicht' Opinie
Opinie

Hughes zag 'uitmuntende' Verstappen in Monaco: 'Draaide allemaal om controle en inzicht'

Hughes zag 'uitmuntende' Verstappen in Monaco: 'Draaide allemaal om controle en inzicht'

Max Verstappen heeft afgelopen weekend in Monaco volgens journalist Mark Hughes opnieuw een 'uitmuntende' prestatie neergezet. Niet zozeer qua pure snelheid, maar voornamelijk vanwege zijn omgang met de banden en zijn inzicht tijdens de race. Verstappen controleerde de wedstrijd, maar ook zijn poleronde tijdens de kwalificatie was indrukwekkend volgens Hughes.

Voorafgaand aan de race waren de teams ervan op de hoogte dat er mogelijk regen zou vallen in de tweede helft van de wedstrijd. Verstappen startte op de mediumband en het was maar zeer de vraag of deze band het vol kon houden tot het moment dat de regen naar beneden kwam. Fernando Alonso koos daarentegen voor het harde rubber en dat had de Spanjaard wel eens een voordeel kunnen opleveren in het tweede deel van de race. Red Bull hoefde zich echter geen moment echt zorgen te maken, want Verstappen had de situatie volledig onder controle, zo zag Hughes.

'Verstappen beheerste de situatie volledig', begint Hughes bij The Race. 'Hij was snel genoeg om de benodigde afstand te creëren om een undercut te verijdelen. Hij wist zijn mediumbanden zelfs relatief eenvoudig heel te houden totdat de regen viel. Toen de set ervan afging, was het duidelijk te zien dat ze zelfs in een betere staat waren dan de harde set die onder de auto van Alonso vandaan kwam', zegt Hughes.

Hughes wijst belangrijkste kwaliteiten van Verstappen aan

Hughes is onder de indruk van de manier waarop Verstappen de race aanpakte. 'Het draaide allemaal om controle en inzicht, niet eens zozeer om pure snelheid. Die snelheid was een dag eerder al te zien met die ongelofelijke derde sector in de kwalificatie. En zoals we op zaterdag zagen, moest hij alles uit de kast halen om de pole te pakken. Was hem dit niet gelukt, dan was het een stuk lastiger geworden om te winnen', weet Hughes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws