Pérez met de grond gelijk gemaakt: 'Dat is nog het enige pluspuntje' Opinie
Opinie

Pérez met de grond gelijk gemaakt: 'Dat is nog het enige pluspuntje'

Pérez met de grond gelijk gemaakt: 'Dat is nog het enige pluspuntje'

Sergio Pérez sloeg tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Qatar opnieuw een modderfiguur. Zijn vroege uitschakeling was al de zoveelste zeperd van de Red Bull Racing-coureur in 2023 en volgens Jack Plooij is Helmut Marko inmiddels wel klaar met de Mexicaan. Ook voor de andere Ziggo-analisten is het ondertussen een behoorlijke opgave geworden om iets positiefs over het seizoen van Pérez te zeggen.

Na belabberde weekenden in Singapore en Japan was Pérez erop gebrand om zich in Qatar weer te herpakken. Daar kwam op vrijdag echter weinig van terecht. De 33-jarige overschreed in de slotfase van Q2 de track limits en daardoor zakte de zesvoudig GP-winnaar terug naar P13. Daarmee zat zijn kwalificatie erop en hij kon uit zijn RB19 stappen. En precies op dat moment zag de voormalig pitreporter iets bijzonders.

'Zag je het moment dat Pérez uitstapte?', vraagt Plooij aan zijn collega's van het Race Café. 'Op het moment dat hij zijn helm afdoet, staat hij naast Helmut Marko en Marko gunde hem geen blik waardig. Hij bleef gewoon voor zich uitstaren, terwijl Pérez gewoon naast hem stond', zegt Plooij, die denkt dat de Red Bull-adviseur inmiddels wel een beetje klaar is met Pérez.

'Dat is het enige pluspuntje van Pérez'

Ook Robert Doornbos vindt het steeds moeilijker worden om de prestaties van Pérez in 2023 te verdedigen. In Qatar was AlphaTauri-coureur Yuki Tsunoda in de kwalificatie namelijk sneller dan de Mexicaan. 'Dat kan toch eigenlijk niet. Ik kan me zo voorstellen dat hij naar zijn ingenieurs gaat, maar wat moet je dan nog zeggen? Pérez zit nu op het niveau waarop Albon zat', zegt de analist, die vervolgens opnieuw de draak steekt met de teamgenoot van Max Verstappen. 'Hij is commercieel gezien een hele interessante coureur voor Red Bull. Hij brengt heel veel geld mee. Dit jaar is dat nog het enige pluspuntje.'

Daarmee zijn de Ziggo-analisten echter nog niet klaar met Pérez. Volgens Plooij zijn er namelijk mensen die beweren dat Pérez aan het einde van de maand voor eigen publiek zou mogen winnen van Verstappen. De voormalig pitreporter maakt echter gelijk korte metten met die gedachte. 'Nou geloof mij maar, echt niet.' Ook Rob van Gameren doet vervolgens een duit in het zakje. 'Dan moet hij wel eerst op P2 liggen.' Maar zelfs dan gaat Verstappen de zege niet weggeven aan zijn teamgenoot. 'Als Max eerste ligt, dan wordt hij ook eerste.'

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws