Correa mikt op comeback na zware crash met Hubert: 'IJzeren frame mag er van af' F2 & F3
F2 & F3

Correa mikt op comeback na zware crash met Hubert: 'IJzeren frame mag er van af'

Correa mikt op comeback na zware crash met Hubert: 'IJzeren frame mag er van af'

Juan Manuel Correa, betrokken bij de zware crash op Spa-Francorchamps in 2019, mikt op een comeback in de Formule 2. De coureur is nog aan het herstellende van het ongeluk, maar wil in 2021 weer achter het stuur kruipen.

'Ik ben redelijk snel aan het herstellen en nu ook aan het kijken voor een comeback', verklaart Correa aan Motorsport. Er zitten echter nog wel een aantal operaties aan te komen voordat hij helemaal hersteld is. 'Maar het metalen frame die nu nog om mijn been zit is aan het einde van dit jaar weg, dan kan ik misschien in december al in de auto springen!'

De Ecuadoraans-Amerikaanse is dit weekend aanwezig in België, op uitnodiging van de Formule 2. Het is een zwaar weekend voor de coureurs: in 2019 overleed Anthoine Hubert door een crash waar Correa ook bij betrokken was. 'Ik wil ben er dit weekend bij om het af te sluiten, maar ook vooral om een eerbetoon te geven aan Anthoine', zegt de coureur.

Ouders van Hubert bleven altijd in contact met Correa

Slechts dagen na de vreselijke crash namen de ouders van Hubert al contact op met de het ouderlijk huis van Correa: 'Ze waren heel bezorgd om me, dus vroegen ze hoe het met met ging. De vriendin van Anthoine bezocht me zelfs toen ik in het ziekenhuis lag.'

Op Spa-Francorchamps zal de het weekend in het teken staan van de herdenking. Alle Formule 1, 2 én 3-teams hebben speciale gedenkstickers en verschillende coureurs zullen met een speciale helm rijden. (Foto: Charouz Racing System)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws