Alonso en Aston Martin hopen op regen: 'Normaal zijn wij op natte banen een stuk beter' Algemeen
Algemeen

Alonso en Aston Martin hopen op regen: 'Normaal zijn wij op natte banen een stuk beter'

Alonso en Aston Martin hopen op regen: 'Normaal zijn wij op natte banen een stuk beter'

Fernando Alonso had al voorspeld dat de triple-header erg lastig ging worden voor het team van Aston Martin. Beide coureurs van de Britse renstal wisten vorige week geen punten binnen te halen, maar koesteren nu stille hoop dat het weer hen zal helpen toch punten binnen te kunnen sprokkelen. 'Dat zou zeker helpen', citeert Speedweek de woorden van de Spanjaard.

In de vrije trainingen lijkt het Aston Martin vooralsnog redelijk goed af te gaan. Lance Stroll reed in de eerste training de tweede snelste tijd en ook in de tweede sessie bleef de Canadees in de top tien staan met een negende plaats. Alonso werd in die eerste training zesde en haalde de top tien net niet tijdens de tweede vrije training, die hij op P11 afsloot. De Spanjaard wil nog niet te enthousiast worden van de tijden die hij en zijn teamgenoot reden op de vrijdag.

'Het waren de eerste vrije trainingen, we moeten eerst afwachten en kijken hoe de rest van het weekend verloopt', blijft Alonso terughoudend. De Spanjaard geeft echter wel aan dat hij zeker niet ontevreden zou zijn, mocht er een regenbui komen. 'Dat zou zeker helpen', zegt de tweevoudig wereldkampioen. 'Normaal zijn wij op natte banen een stuk beter', stelt de man uit Oviedo vast. Ook teamgenoot Stroll doet het regelmatig goed in de regen en haalde vorig jaar nog een tweede startrij tijdens een natte kwalificatie.

Canada toont aan dat Aston goed is in de regen

Als voorbeeld van de goede prestaties van zijn team in regenachtige omstandigheden, neemt Alonso de thuisrace van zijn teamgenoot, de Grand Prix van Canada. 'Daar leken we redelijk competitief', zegt hij, terugblikkend op het weekend in het Noord-Amerikaanse land. 'Regen is dus zeker behulpzaam.' De Spanjaard geeft echter wel aan dat het team van Aston Martin op elk weer voorbereid is. 'We zien hoe dan ook voorbereid', aldus Alonso. 'We zijn op alles voorbereid', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws