Albers zeer onder de indruk van overwinning Hamilton: 'Het is gewoon knap' Formule 1
Formule 1

Albers zeer onder de indruk van overwinning Hamilton: 'Het is gewoon knap'

Albers zeer onder de indruk van overwinning Hamilton: 'Het is gewoon knap'

Lewis Hamilton wist met zijn zege op Silverstone de harten van het Britse publiek te stelen en zelfs in Nederland hebben de analisten lof voor de zevenvoudig wereldkampioen. Christijan Albers, die in 2007 een half jaar de grid deelde met de Brit, kan zien hoeveel deze overwinning betekent voor Hamilton. 'Hoe mooi is dat?' klinkt zijn retorische vraag in de nabeschouwing van Viaplay.

Het was de laatste keer dat de man uit Stevenage met Mercedes zijn thuisrace kon winnen, en dat vindt de Nederlander mooi om te zien. 'Hij zegt het heel eerlijk, voor het team is dit hun homeground, ondanks dat het een Duits team is', zegt Albers, verwijzend naar de radioberichten van teambaas Toto Wolff aan Hamilton. 'Al die mensen werken daar, meer dan duizend man', benadrukt hij. Veel medewerkers waren aanwezig bij de Grand Prix.

Naast mooi, is het volgens Albers ook goed voor het zelfvertrouwen van Hamilton dat hij nu wint. 'Het is een van de coureurs die zo succesvol is geweest en door een dal ging', geeft hij aan. 'Je wint twee jaar niks en gaat twijfelen aan jezelf', weet Albers. In het interview met Jenson Button na de race gaf de Brit al aan dat er de afgelopen jaren sprake was van twijfels over zijn kunnen. 'Dat je dan zo terug kan komen, hoe mooi is dat?'

Hamilton zal meer zelfvertrouwen krijgen door zege

De Viaplay-analist verwacht dat het Hamilton een boost zal geven. 'Dit maakt hem ook sterker voor de rest van het seizoen', voorspelt de voormalig coureur. 'Hij heeft best wel een knauw gehad. Hij heeft Russell naast hem, die toch wel wat beter is dan Bottas, ook in de race', ziet hij. 'Je ziet dan in de race dat hij sterker is. Het is gewoon knap wat hij laat zien', prijst hij de zevenvoudig wereldkampioen.

Echt verrassend is het volgens Albers echter niet dat Hamilton tijdens de Grand Prix zo goed presteerde, ondanks dat hij in de kwalificatie net achter het net viste en zijn teamgenoot van poleposition zag starten. 'Het is algemeen bekend dat Russell een geweldige kwalificatieman is, net als Leclerc', vertelt hij over de Mercedes-coureur die de race niet uit kon rijden vanwege technische problemen. 'In de long run pace kun je toch wel zien dat Lewis op een ander niveau zit, zoals Max Verstappen', is de analist van mening. 'De ronden zijn elke keer identiek, geen uitschieters. Je ziet dat dat nu doorslaggevend is', sluit hij zijn analyse van Hamiltons race af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws