Albon maakt zich zorgen over verbod op politieke statements: 'Wat willen ze hiermee zeggen? Formule 1
Formule 1

Albon maakt zich zorgen over verbod op politieke statements: 'Wat willen ze hiermee zeggen?

Albon maakt zich zorgen over verbod op politieke statements: 'Wat willen ze hiermee zeggen?

In navolging van onder meer Max Verstappen heeft ook Alexander Albon zijn zorgen geuit over het nieuwe beleid van de FIA rondom het maken van politieke statements. Het autosportorgaan kondigde in december aan dat politieke statements niet langer toe zijn gestaan zonder toestemming van de FIA. De Williams-rijder vindt dat de coureurs ook een verantwoordelijkheid hebben om bepaalde problemen in de wereld aan te kaarten en wil graag meer duidelijk van de FIA.

De Formule 1-coureurs mogen niet langer zonder toestemming van de FIA politieke statements maken. Deze nieuwe regel deed veel stof opwaaien en enkele coureurs hebben zich al uitgesproken over de regel. Tijdens de presentatie van Williams liet ook Albon van zich horen. De Britse Thai snapt er weinig van en hoopt snel duidelijkheid te krijgen van de FIA. 'We moeten eerst begrijpen wat ze er precies mee willen', zegt hij tijdens de presentatie van de FW45, geciteerd door Motorsport.com. 'Wat proberen ze ons hiermee precies te zeggen?'

Albon noemt de situatie dus nogal 'verwarrend' en volgens hem is hij zeker niet de enige coureur die dit zo ervaart. 'We waren met zijn allen groot voorstander van We Race As One en soortgelijke initiatieven. Het lijkt er nu op dat ze (FIA, red.) daar ineens afstand van willen nemen en terugkomen op onze ambities rondom dit thema. We vinden het volgens mij allemaal nogal verwarrend. We moeten dus duidelijkheid krijgen hierover.'

Albon vindt dat coureurs verantwoordelijkheid hebben om problemen in de wereld te benoemen

Albon is van mening dat de Formule 1-coureurs zich moeten kunnen uitspreken over de problematiek in de wereld. Sterker nog: de rijder van Williams vindt zelfs dat de coureurs daar een bepaalde verantwoordelijkheid in hebben. 'Er zijn heel veel mensen die naar ons kijken en vinden dat wij een rol kunnen spelen als het gaat om het onder de aandacht brengen van problemen die over de hele wereld spelen. Ik vind zelf ook dat wij als coureurs daarin een verantwoordelijkheid hebben. Het is dus lastig voor ons rijders om te begrijpen wat de FIA hiermee wil', besluit de 26-jarige.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws