'Expert' Albon grapt tijdens presentatie FW45: 'Geen idee waar we staan, maar auto ziet er zeker sneller uit' Formule 1
Formule 1

'Expert' Albon grapt tijdens presentatie FW45: 'Geen idee waar we staan, maar auto ziet er zeker sneller uit'

'Expert' Albon grapt tijdens presentatie FW45: 'Geen idee waar we staan, maar auto ziet er zeker sneller uit'

Alexander Albon denkt dat Williams er in 2023 beter voorstaat dan tijdens de afgelopen seizoenen. De Britse Thai durft zich echter nog niet aan een voorspelling te wagen, maar onder meer de komst van James Vowles naar Grove belooft veel goeds. Volgens Albon hoeft Williams ook niet veel te vinden om de aansluiting met het middenveld te vinden.

Albon kijkt enorm uit naar zijn tweede seizoen met het team van Williams. De Britse renstal heeft de afgelopen winter niet stilgezeten. Naast het ontwikkelen van de FW45 kondigde het team in januari de komst van James Vowles aan en tijdens de presentatie van de nieuwe bolide maakte Williams tevens de samenwerking met Gulf Oil wereldkundig. Ondanks deze goede ontwikkelingen, durft Albon zich nog niet aan een voorspelling te wagen. 'Het is moeilijk om te zeggen waar we precies staan, maar hij ziet er in ieder geval sneller uit. En ik ben een expert op dat gebied', grapt hij tijdens de presentatie van zijn team.

De Williams-coureur weet dat het geen gemakkelijke opgave zal worden om sterk voor de dag te komen in 2023, maar tegelijkertijd is hij van mening dat Williams vorig jaar al niet ver van het middenveld was verwijderd. 'De auto ziet er goed uit, maar het zal niet makkelijk worden. Aan de andere kant kwamen we vorig seizoen slechts een paar tienden tekort om elk weekend te kunnen strijden voor de punten. Als we die paar tienden kunnen vinden, dan kunnen we hopelijk meer punten scoren.'

'Williams moet profiteren van ervaring Vowles'

Vowles maakte in januari de overstap van Mercedes naar Williams. De voormalig hoofdstrateeg van het Duitse merk neemt een schat aan ervaring mee naar zijn nieuwe werkomgeving en daar moet het in Grove gevestigde team dan ook van gaan profiteren, vindt Albon. 'Hij is erg gemotiveerd om het team vooruit te helpen. We moeten zien waar zijn ervaring van pas gaat komen, maar hij neemt uiteraard veel ervaring mee. Ik denk dat we dit met beide handen aan moeten pakken. We moeten proberen te kijken naar de manier waarop een topteam, zoals Mercedes, bepaalde zaken aanpakte en vooral naar wat zij anders doen. Daar moeten we van leren en hopelijk kunnen we dan snel progressie boeken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws