Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Azerbeidzjan 2023? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Azerbeidzjan 2023?

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Azerbeidzjan 2023?

Na een lange lentepauze is het Formule 1-circus dit weekend weer in actie gekomen in Azerbeidzjan. Na twee kwalificatiesessies en een sprintrace is het op zondagmiddag 30 april tijd voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Voor het eerst dit seizoen is het niet Red Bull Racing, maar de Ferrari van Charles Leclerc die de Grand Prix als eerste mag beginnen. F1Maximaal brengt je op de hoogte over wanneer je moet inschakelen om niks van de actie te missen.

De lampen die de start van de race aankondigen zullen om 13:00u Nederlandse tijd doven. Met een tijdsverschil van twee uur tussen Nederland en Azerbeidzjan betekent dit dat de coureurs om 15:00u lokale tijd in actie zullen komen. Max Verstappen mag in tegenstelling tot de zaterdag op zondag wel vanaf een eerste startrij beginnen, maar zal Charles Leclerc op de startopstelling voor zich moeten dulden. De uitzending van Viaplay gaat al om 12:00u Nederlandse tijd van start met de voorbeschouwing.

Verstappen zal in de race vooral de strijd aan moeten gaan met Leclerc en teamgenoot Sergio Pérez, die als derde van start gaat. De Mexicaan kroonde zich op de zaterdag nog tot winnaar van de sprintrace, maar moet op zondag dus achter Verstappen plaatsnemen op de startgrid. Verstappen zelf zal blij zijn dat de Mercedes van George Russell op gepaste afstand terug te vinden is, aangezien de Brit niet verder kwam dan de elfde positie.

Kan Verstappen Red Bull-dominantie voortzetten?

Tot nu toe won Red Bull elk van de eerste drie Grands Prix, en ook de sprintrace in Azerbeidzjan. Schade aan de RB19-bolide zorgde ervoor dat Verstappen op zaterdag zich geen weg langs Leclerc wist te banen, maar op zondag krijgt de Nederlander hier 51 ronden de tijd voor, en hopelijk een auto die niet beschadigd raakt. Leclerc wist zich in de sprintrace kranig te weren, maar had in de slotfase met zijn Ferrari al moeite met de hogere bandenslijtage. De langere race van 51 ronden zal dus een uitdaging vormen voor de Monegask.

GP Azerbeidzjan live kijken?

Kan Red Bull haar kans in leven houden om dit seizoen elke Grand Prix te winnen? De Grand Prix van Azerbeidzjan wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Azerbeidzjan

Denk je dat Verstappen het dit weekend goed gaat doen, of juist niet? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws