Corriere dello Sport: Imola tot en met 2025 op Formule 1-kalender Formule 1
Formule 1

Corriere dello Sport: Imola tot en met 2025 op Formule 1-kalender

Corriere dello Sport: Imola tot en met 2025 op Formule 1-kalender

Hoewel de Formule 1 zelf nog communiceert dat het doorgaan van de Grand Prix van Emilia Romagna voor 2022 nog niet honderd procent zeker is, meldt het Italiaanse Corriere dello Sport dat de race tot en met 2025 op de Formule 1-kalender blijft staan. Sterker nog: contracten zouden al zijn ondertekend.

Vrijdag bracht de FOM de F1-kalender voor 2022 naar buiten. Imola zou de Chinese Grand Prix vervangen, al moet de definitieve beslissing nog vallen. De mensen van Imola willen in ieder geval een vast contract en dat zou volgens Corriere dello Sport al zijn ondertekend. 'Er liggen al twee ondertekende contracten voor races voor de komende vier jaar op Monza én Imola', valt er te lezen in de zaterdageditie van de krant.

Miljoenenbedrag gemoeid met Monza en Imola

Dat houdt in dat Italië tot en met 2025 in ieder geval met twee races vertegenwoordigd is op de Formule 1-kalender. Monza heeft al een verbintenis tot en met 2025 en Imola zou die ook hebben, al heeft de Formule 1 er nog niets officieels over gecommuniceerd. Er zou zo'n 45 miljoen euro per jaar gemoeid gaan met het organiseren van de GP's.

'Een grote dag voor de sport, de kroon op een Italiaans succesjaar', reageert Angelo Sticchi Damiani, president van de Italiaanse autosportbond, tegenover de krant. Stefano Bonaccini, president van de regio Emilia-Romagna, spreekt van 'een droom die uitkomt'. De race in Imola werd in 2020 en 2021 verreden onder de naam van Emilia Romagma en dat is volgend jaar ook het geval. Eerder stond de wedstrijd jarenlang bekend als de Grand Prix van San Marino.

Denk je dat Max Verstappen de Formule 1-titel wint? Zet in en krijg 1,58 keer je inzet terug.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws