McLaren-coureurs genoten van eerste ronden achter stuur van MCL38: 'Auto voelde al goed aan' Formule 1
Formule 1

McLaren-coureurs genoten van eerste ronden achter stuur van MCL38: 'Auto voelde al goed aan'

McLaren-coureurs genoten van eerste ronden achter stuur van MCL38: 'Auto voelde al goed aan'

De testdagen in Bahrein zijn inmiddels aangebroken, en alle teams krijgen hier de mogelijkheid om de laatste aanpassingen door te voeren voor het seizoen echt begint. Na het indrukwekkende seizoen van McLaren in 2023 zijn alle ogen op de Britse renstal gericht, en ze hebben daar de afgelopen maanden hard gewerkt om het gat met Red Bull Racing nog kleiner te maken. Coureurs Lando Norris en Oscar Piastri weten dat het nog vroeg is voor serieuze conclusies, maar de resultaten van de beide heren zagen er in ieder geval veelbelovend uit.

2023 werd al snel een jaar om nooit meer te vergeten voor McLaren. Niet vanwege de indrukwekkende resultaten, maar juist vanwege de manier waarop de Britse renstal het tij wist te keren. In 2024 hoopt het team die lijn voort te kunnen zetten en er is tijdens de winterstop hard gewerkt om dat doel te verwezenlijken, en tijdens de testdagen in Bahrein kwamen de eerste concrete cijfers al aan het licht. Het is nog altijd te vroeg om echt concrete conclusies te trekken over de resultaten van de eerste testdag, maar de beide McLaren-coureurs zaten naar eigen zeggen alsnog met een grote glimlach achter het stuur.

Ook testsessies bij McLaren verliepen op rolletjes

Want zelfs als het nog te vroeg is voor verwachtingen liegen de resultaten er niet om. De tweede tijd van Norris zag er namelijk keurig uit, ondanks dat hij daarmee een ruime seconde achter Max Verstappen terechtkwam. Toch sprak de Brit op de officiële website van McLaren zijn tevredenheid uit. 'Ik ben natuurlijk heel blij om weer in de auto te zitten, en deze eerste test met de nieuwe auto voelde heel erg prettig. Alles voelde betrouwbaar op de baan dus het was over het algemeen een hele positieve dag.' Ook Piastri deelde de mening van zijn teamgenoot na een goed verloop van zijn ochtendsessie. 'Het ging allemaal heel soepel, en het was gewoon een goede dag. Het was fijn om in deze omstandigheden op de baan te mogen rijden.'

Niet alleen het gevoel klopte aan alle kanten bij de McLaren-coureurs, want ook het verloop van de eerste testdag zag er goed uit volgens hen. 'We hebben een aantal dingen af kunnen vinken gaandeweg de sessies,' legde Norris uit, 'zoals we logischerwijs verwachten tijdens het testen. Maar we volgden ons plan en hebben alles goed uitgevoerd.' Met nog twee testdagen te gaan is er nog genoeg tijd om de puntjes op de 'i' te zetten, maar volgens Piastri was er zeker al sprake van vooruitgang ten opzichte van 2023. 'De auto voelde al goed aan vandaag en ik durf zelfs uit te spreken dat ik al verbetering opmerkte ten opzichte van vorig jaar, dus het was een goede start.' Ook Norris sloot zich aan bij de uitspraken van zijn teamgenoot. 'Het gaat allemaal al de juiste kant op, en we hebben zelfs nog twee lange testdagen voor de boeg.'

Niets missen van Verstappen en Red Bull in 2024? Bekijk hier de opties om de Formule 1 live te volgen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws