Glock ziet onverslaanbare Verstappen: 'Maar hij zal nog geen kampioen worden in Singapore' Formule 1
Formule 1

Glock ziet onverslaanbare Verstappen: 'Maar hij zal nog geen kampioen worden in Singapore'

Glock ziet onverslaanbare Verstappen: 'Maar hij zal nog geen kampioen worden in Singapore'

Timo Glock is lovend over Max Verstappen en Red Bull Racing. De regerend wereldkampioen wist afgelopen weekend ook de Grand Prix van Italië te winnen, waardoor hij de kans heeft om in Singapore al de titel veilig te stellen. Desondanks denkt Glock dat Verstappen zijn titelfeestje minimaal uit moet stellen tot de Grand Prix van Japan. De voormalig Formule 1-coureur lijkt echter wel zeker te weten dat Nyck de Vries volgend jaar in de koningsklasse van de autosport te vinden is.

Verstappen was voorafgaand aan de race op Monza al de favoriet voor de zege. De coureur moest wel vanaf de zevende plek starten, maar dat hinderde de Red Bull-coureur niet. 'Het was opnieuw een echte Verstappen- en Red Bull-show', schrijft Glock in zijn column voor de Duitse tak van Sky Sports. 'Het pakket dat zij hebben is momenteel onverslaanbaar. Men had de hoop op een spannend gevecht, maar toen lag Verstappen al in de vierde ronde op de tweede plek en kon je zien dat hij veel meer snelheid had dan Leclerc. Ferrari had dat ook wel door.'

De Italiaanse renstal besloot een andere strategie te hanteren, maar daarmee konden ze Verstappen niet van een zege houden. De Nederlander kan tijdens de komende Grand Prix in Singapore al kampioen worden. 'Als alles normaal verloopt voor Ferrari en Leclerc, dan zal Verstappen nog geen kampioen worden. De Ferrari-auto is goed genoeg om in Singapore op de tweede of derde plek te eindigen. Bovendien zijn Verstappen, Leclerc en Sainz een klasse apart op dit moment.'

Glock: 'Ik weet zeker dat we De Vries volgend jaar in één van de auto's zien'

Verstappen was niet de enige Nederlander op de grid zondag. De Vries mocht eindelijk zijn Formule 1-debuut maken en dat debuut verliep fantastisch voor de coureur. 'Hij wist direct zijn ritme te vinden. Hiermee geeft hij zijn visitekaartje af voor volgend jaar.' De Vries werd eerder dit seizoen al in de wandelgangen genoemd bij enkele teams, maar Glock denkt dat weinig renstallen nog om de coureur heen kunnen. 'Ik weet zeker dat we hem volgend jaar in één van de auto's zien', aldus de Duitser.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws