Lammers verklaart uitblijven F1-kans De Vries: 'Komt door de Latifi's, Strolls en Mazepins' Formule 1
Formule 1

Lammers verklaart uitblijven F1-kans De Vries: 'Komt door de Latifi's, Strolls en Mazepins'

Lammers verklaart uitblijven F1-kans De Vries: 'Komt door de Latifi's, Strolls en Mazepins'

Jan Lammers vindt het niet vreemd dat Nyck de Vries de afgelopen jaren vanaf de zijlijn heeft moeten toekijken. De reservecoureur van Mercedes had gehoopt dat hij na zijn Formule 2-kampioenschap een plekje kon veroveren in de Formule 1, maar dat kwam er niet van. Lammers wijst naar coureurs als Lance Stroll en Nicholas Latifi die veel geld meenemen om een zitje te garanderen. De voormalig Formule 1-coureur is echter van mening dat De Vries veel meer waarde zou kunnen toevoegen aan Williams.

Veel mensen denken dat De Vries afgelopen zondag heeft laten zien waarom hij in de Formule 1 hoort. De coureur is echter geen onderdeel van de grid en Lammers snapt waar dat aan ligt. 'We hoeven niet te twijfelen aan zijn kwaliteiten', zegt de Nederlander bij de NOS-podcast. 'Hij had de piek van zijn carrière ten tijde van de Latifi's, de Strolls en de Mazepins van de sport. Dan zijn er al drie van de beschikbare stoelen vergeven. Dat maakt het al ontzettend moeilijk. Zo hebben we straks weer nieuwe mensen die uit de Formule 2-stroming komen die het niet redden.'

'Je moet of geld meebrengen naar een team of een andere vorm van waarde toevoegen', vervolgt Lammers. De voormalig coureur is van mening dat De Vries een goede optie zou zijn voor Williams. Hij denkt dat de coureur van onschatbare waarde kan zijn voor de ontwikkeling van het team. 'Wat Nyck zo interessant maakt voor Williams als hij instapt, is dat het team dan twee rijders heeft die op de limiet rijden. Dan heb je feedback waarmee je de bolide kan ontwikkelen en daardoor scoor je WK-punten, wat dan ook op de lange termijn weer geld oplevert.'

Lammers: 'Dan verzuur je aan alle kanten'

Afgelopen weekend maakte De Vries zijn debuut in de Formule 1. De coureur had moeite om uit zijn bolide te stappen aangezien hij veel last had van zijn schouders. 'Ik kan me er wel iets bij voorstellen, want als je heel diep moet gaan dan verzuur je gewoon aan alle kanten. Ik denk dat Nyck van geluk mag spreken dat hij op Monza in mocht vallen en niet op Zandvoort. Als ik zag hoe Max (Verstappen, red.) en Leclerc uit hun auto stapten, dan kon je zien dat ze er flink doorheen zaten', aldus Lammers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws