Hamilton vindt Wolff een opmerkelijke leider: 'Geen greintje van zijn competitiviteit verloren' Formule 1
Formule 1

Hamilton vindt Wolff een opmerkelijke leider: 'Geen greintje van zijn competitiviteit verloren'

Hamilton vindt Wolff een opmerkelijke leider: 'Geen greintje van zijn competitiviteit verloren'

In de Formule 1 is samenwerking tussen coureur en teambaas van cruciaal belang voor succes. Lewis Hamilton, zevenvoudig wereldkampioen, heeft onlangs zijn bewondering geuit voor de rol van Toto Wolff als teambaas bij Mercedes. De twee delen volgens de Brit niet alleen een professionele relatie, maar hebben ook samen een opmerkelijke reis doorgemaakt sinds hun gelijktijdige toetreding tot het team.

'Toto is een geweldige leider, ik ken hem al heel lang', deelt Hamilton tegenover internationale media. 'We zijn op hetzelfde moment bij het team gekomen. Het is voor ons allebei een interessante reis geweest om met het team mee te groeien, om zijn visie te zien groeien en vooruitgang te zien binnen de structuur van het team', voegt hij hieraan toe.

Hamilton prijst Wolff niet alleen als een visionaire leider, maar benadrukt ook zijn onverminderde competitiviteit. 'Hij heeft geen greintje van zijn competitiviteit verloren. Hij is enorm competitief. Je ziet het op tv als hij achter zijn kleine bureau in de garage zit en een balans probeert te vinden tussen werk en gezin. Ik denk dat hij daar heel goed in is geslaagd. Maar hij blijft iedereen pushen', legt de zevenvoudig wereldkampioen uit.

Een echte leider, ook in slechte tijden

Een opvallend kenmerk van Wolff, zoals Hamilton benadrukt, is zijn toegankelijkheid en empathie. 'Hij is een zeer, zeer toegankelijke leider', vertelt de Brit. 'Mensen kunnen zich in hem vinden, in zijn emoties, zijn medeleven en zijn gedrevenheid. Hij is heel begripvol', legt hij verder uit.

Hamilton erkent ook de uitdagingen die het team heeft moeten overwinnen en prijst Wolff voor zijn vastberadenheid in tijden van tegenspoed. 'En ik denk dat het voor niemand in het team makkelijk is geweest als je niet ergens naartoe werkt en het niet helemaal gaat zoals je wilt. Ik denk dat er veel lessen zijn geleerd en ik ben echt trots om de vooruitgang te zien die hij heeft geboekt, als individu en als mens.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws