Horner wil fans aan het roer van vernieuwd sprintformat: 'Wat willen de fans?' Formule 1
Formule 1

Horner wil fans aan het roer van vernieuwd sprintformat: 'Wat willen de fans?'

Horner wil fans aan het roer van vernieuwd sprintformat: 'Wat willen de fans?'

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, heeft zijn mening gegeven over het huidige sprintformat in de Formule 1 en suggereert dat het moet veranderen, waarbij fan-input cruciaal is voor de toekomst ervan. In een recent interview met internationale media deelde Horner zijn gedachten over de huidige sprintraces.

Horner is niet tevreden over hoe de sprintraces nu zijn vormgegeven. 'Ik denk dat het duidelijk is dat de sprintraces een beetje moeten evolueren. Ik begrijp het concept, actie op alle drie de dagen is interessant voor de promotor en de fans. Maar in sommige gevallen zijn de sprintraces een beetje teleurstellend geweest', verklaarde hij.

Zorgen voor meer actie

Een van de belangrijkste zorgen van Horner is het gebrek aan significante veranderingen tijdens sprintraces. 'Er is geen pitstop; er wordt amper ingehaald, en het is een beetje alsof je een medaille krijgt voor een longrun', merkt de teambaas op. De teambaas gelooft dat het introduceren van meer racemomenten de opwinding kan vergroten. Hij besprak mogelijke veranderingen, zoals het omkeren van de startopstelling of het toekennen van meer punten tijdens sprintraces.

Horner hoopt dat er overlegd gaat worden over hoe ze de sprintraces kunnen verbeteren. 'Er moet meer worden gedaan binnen het sportforum. We zullen ongetwijfeld samenkomen tijdens de volgende vergadering van de F1-Commissie aan het begin van het nieuwe jaar en hopelijk een format bedenken. Het is cruciaal dat de volgende stap die we zetten, er een is die lang meegaat', vertelt hij.

Mening van de fans

Met betrekking tot de verdeeldheid over het sprintformat benadrukte Horner de wisselende populariteit ervan onder de fans. Hij benadrukte het belang van grondig onderzoek en het opnemen van feedback van fans in het besluitvormingsproces. 'Dit sprintformat is iets nieuws, op sommige plaatsen is het erg populair, terwijl het bij sommige traditionalisten niet in de smaak valt. Wat de verandering ook is, het moet consistent zijn voor een lange periode. Fan-feedback zal een cruciale rol spelen. Wat willen ze eigenlijk? Vinden ze het sprintformat leuk zoals het nu is, of willen ze meer actie zien als we een sprintrace doen?'

Horner benadrukte dat het begrijpen van de voorkeuren van fans cruciaal is bij het vormgeven van de toekomst van sprintaces. 'Er zijn veel onderwerpen - hoe kennen we punten toe? Hoe stimuleren we coureurs en teams? Het belangrijkste is dus: wat willen de fans?', aldus de teambaas van Red Bull.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws