Leclerc zelfverzekerd: 'Dan kunnen we met Red Bull strijden voor het kampioenschap' Formule 1
Formule 1

Leclerc zelfverzekerd: 'Dan kunnen we met Red Bull strijden voor het kampioenschap'

Leclerc zelfverzekerd: 'Dan kunnen we met Red Bull strijden voor het kampioenschap'

Het seizoen van Ferrari gaat tot nu toe nog niet over rozen. Charles Leclerc ging eventjes aan de leiding in de WK-stand, maar na betrouwbaarheidsproblemen in de afgelopen races staat de Monegask nu derde, achter Max Verstappen en Sergio Pérez. Op dit moment staat de Nederlander 34 punten los van Leclerc, en dus zal Verstappen na de Grand Prix van Canada nog steeds boven hem staan.

'Het is duidelijk een moeilijke tijd voor het team nu, na de laatste drie races en de problemen die we hebben gehad', begint Leclerc in gesprek met Autosport.com, als hem wordt gevraagd hoe de emotie binnen het team is na de afgelopen races. 'We moeten kalm blijven, maar ons er natuurlijk ook van bewust zijn dat het een probleem is dat we zo snel mogelijk moeten oplossen. Maar ik denk dat we de juiste balans hebben gevonden.'

Leclerc vindt vertrouwen in tempo Ferrari

Volgens Leclerc kan het team beter omgaan met tegenslagen, omdat ze over een competitieve auto beschikken. 'We zijn ons bewust van het tempo dat in de auto zit. Daarin vinden we dus vertrouwen. We weten dat de betrouwbaarheid een probleem is geweest in de laatste drie races, maar de prestaties zijn er. Dus we weten dat wanneer we die problemen hebben opgelost, we samen met Red Bull Racing zullen strijden voor het kampioenschap.'

Ondanks dat Verstappen een gat heeft geslagen van 34 punten op Leclerc, geeft de Ferrari-coureur nog lang niet op. Met nog veertien races op de kalender is er nog genoeg om voor te racen. 'Ik heb vertrouwen in dit team, want ze geven zoals altijd 200 procent en ik ben er zeker van dat als we onze problemen hebben opgelost, we Red Bull kunnen inhalen', besluit een strijdlustige Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws