Update weerbericht | F1-coureurs krijgen intermediates voor natte VT3 Formule 1
Formule 1

Update weerbericht | F1-coureurs krijgen intermediates voor natte VT3

Update weerbericht | F1-coureurs krijgen intermediates voor natte VT3

Aankomend weekend staat, voor het eerst sinds 2019, de Grand Prix van Canada op het programma. Door de coronapandemie werd de race twee jaar lang niet gereden, maar nu keert de Formule 1 dus weer terug op het Circuit Gilles Villeneuve. De race in Montreal is één van de favorieten van de fans en de Grand Prix wordt weleens op zijn kop gezet door het weer. Aankomend weekend lijken regen- en onweersbuien niet uit te sluiten.

Tijdens de eerste sessies van het weekend zal het waarschijnlijk niet droog blijven in Montreal. Voor vrijdag staan er namelijk regen- en onweersbuien gepland voor de stad in Canada, volgens Weather.com. De kans op een bui ligt momenteel op 78 procent en op vrijdag zien we daarbij ook de hoogste temperaturen van het weekend. Het wordt dan namelijk 23 graden in Montreal.

Op zaterdag zullen de omstandigheden niet verbeteren. Op vrijdag is er nog wel af en toe ruimte voor de zon, maar tijdens de derde vrije training en de kwalificatie zal het bewolkt zijn. Er is opnieuw ook een flinke kans op regen, namelijk 64 procent. Daarbij zal de temperatuur een stuk minder aangenaam zijn voor de fans die op het Circuit Gilles Villeneuve afkomen. Het wordt slechts vijftien graden, en ook een klap onweer valt niet uit te sluiten.

Droge en iets warmere race in Canada

De Formule 1-coureurs en de fans zullen worden getrakteerd op een droge race in Montreal. Op zondag ligt de kans op neerslag op slechts drie procent, waardoor een droge Grand Prix dus gegarandeerd lijkt. Bovendien zal de temperatuur ook weer wat omhoog klimmen, aangezien het rond de twintig graden zal zijn in Montreal. Hierdoor blijven de taferelen die de Formule 1 in 2011 zag dus uit. Toen duurde de race ruim vier uur, nadat de Grand Prix twee uur lang stillag vanwege het weer. Jenson Button wist die race te winnen door in de laatste ronde Sebastian Vettel te passeren.

Update 09.30 (18/06) | Regen tijdens de kwalificatie in Canada

Met de kwalificatie van zaterdag aanstaande is de kans erg groot dat deze onder natte omstandigheden zal worden verreden. Het zal het Grand Prix-weekend voor de teams en haar coureurs nog lastiger maken aangezien de race waarschijnlijk wel onder droge omstandigheden wordt verreden.

Volgens het laatste weerbericht van Weather.com zal de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada worden verreden op een natte baan. De laatste weersvoorspelling zegt dat er 90 procent kans is op regen tijdens de kwalificatie en de temperatuur ligt rond de 15 graden. De luchtvochtigheid ligt daarmee ook hoog rond de 78 procent en de wind zal wat toenemen met lokaal windvlagen tot zo'n 15 km/u. Op zondag neemt de luchtvochtigheid af naar zo'n 38 procent en zal het zonnig zijn met een aangename temperatuur van zo'n 21 graden.

Update 18.00u (18/06) | F1-coureurs krijgen intermediates voor natte VT3

De coureurs hebben ieder één set intermediates gekregen voor de derde vrije training. Volgens de laatste weerberichten van Weather.com is het momenteel aan het regenen in Montreal en zal het ook tijdens de sessie regenen. Voor de kwalificatie is het nog onduidelijk wat het weer precies gaat doen. Momenteel lijkt het licht te regenen tijdens het begin van Q1, maar zal het droog zijn tijdens Q3.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws