Horner voorspelt toekomst Verstappen: 'Zolang hij gemotiveerd is, zal hij in de F1 blijven' Formule 1
Formule 1

Horner voorspelt toekomst Verstappen: 'Zolang hij gemotiveerd is, zal hij in de F1 blijven'

Horner voorspelt toekomst Verstappen: 'Zolang hij gemotiveerd is, zal hij in de F1 blijven'

Negentien keer. Zo vaak mocht Max Verstappen afgelopen seizoen zegevieren. Er stond geen maat op de Nederlander, die op ongekend dominante wijze zijn derde wereldtitel op rij pakte. Maar hoe moet het nu verder voor Red Bull Racing en Verstappen? Is de motivatie er nog om volgend seizoen even goed te doen en hoe ziet de toekomst van Max in de Formule 1 eruit op langere termijn? Christian Horner gaf in de Sky Sports F1 Podcast antwoord op de meest prangende vragen.

'Als team word je beoordeeld op basis van je statistieken. We zijn heel trots op alles wat we bereiken. Voor een relatief jong team als Red Bull - we zijn nog geen twintig jaar oud en hebben al dertien wereldkampioenschappen en 107 races gewonnen - zijn de statistieken heel waardevol.' Verstappen mag er dan zelf niet al te veel waarde aan hechten, zijn team en teambaas doen dat duidelijk wel. Daarbij stelde Horner de Red Bull-fans meteen gerust: de honger van het team, en van Verstappen, is nog lang niet gestild. 'Iedereen is gemotiveerd door het succes', ging de Brit verder. 'Singapore (de enige race die Red Bull in 2023 niet wist te winnen, red.) doet nog steeds pijn. Dat herinnert ons eraan dat de tegenstand sterk is en ons wil verslaan en zien mislukken. Die motivatie geeft ons energie en drijft ons om nog beter te doen.'

Ondanks zijn dominantie, verveelt winnen niet volgens Verstappen. Toch gaf hij afgelopen seizoen vaker dan ooit aan niet zeker te zijn van zijn toekomst in de Formule 1. De drievoudig wereldkampioen hekelt onder meer de steeds drukker wordende kalender, het sprintraceformat en de focus van de FIA om van de F1 één grote show te maken. Daarbij lijkt Verstappen ook wel oog te hebben voor andere autosportklassen. Maar wat vindt zijn teambaas bij Red Bull van zijn uitspraken? 'Zolang hij gemotiveerd is, zal hij in de F1 racen. Maar als hij de interesse verliest, denk ik niet dat hij nog lang hier zal blijven. Hij kent zichzelf. Max ziet andere coureurs op hun 42e nog in de Formule 1 rijden, maar ik twijfel er sterk aan dat we hem op die leeftijd nog aan het werk zullen zien', stelde Horner duidelijk.

(lees verder onder de afbeelding)

124470_df40d9139dbb8cec2d455c9c5b1a3fe3

De evolutie van Verstappen als mens en als coureur

Op zijn zeventiende maakte Verstappen zijn debuut in de koningsklasse van de autosport. Zo'n negen jaar later heeft de Nederlander al talloze records gebroken en meerdere wereldtitels op zijn naam staan. Red Bull-teambaas Horner zag het allemaal gebeuren en begeleidde Verstappen mee in zijn weg naar de top. 'Het mooie is dat hij altijd dezelfde is gebleven', antwoordde Horner op de vraag of Verstappen veranderd was doorheen de jaren.

'Hij is in het team gekomen toen hij achttien jaar oud was dus natuurlijk is hij veranderd. Maar zijn enthousiasme, zijn vastberadenheid, de fenomenale manier waarop hij zijn wagen aanvoelt en zijn pure talent, dat is allemaal hetzelfde gebleven. De bekendheid en het succes zijn hem niet naar het hoofd gestegen', vervolgde Horner zijn lofzang. 'Hij is nog steeds dezelfde persoon. Max is heel populair in de garage. Hij zal je altijd zeggen wat hij denkt en probeert niet in een bepaald stereotiep te passen. Hij is wie hij is en daar moet je enorm veel respect voor hebben.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws