Marko sluit terugkeer Vettel in F1 niet uit: 'Doe het hem niet aan om hem naast Verstappen te zetten' Formule 1
Formule 1

Marko sluit terugkeer Vettel in F1 niet uit: 'Doe het hem niet aan om hem naast Verstappen te zetten'

Marko sluit terugkeer Vettel in F1 niet uit: 'Doe het hem niet aan om hem naast Verstappen te zetten'

Helmut Marko heeft aangegeven dat Sebastian Vettel mogelijk nog terugkeert in de Formule 1 als coureur. De viervoudig wereldkampioen is al vaker gelinkt aan de rol van adviseur van Red Bull Racing als Marko vertrekt, maar het hoofdstuk als coureur leek afgesloten te zijn. De Duitser zal ook niet snel terugkeren bij zijn oude liefde. Marko wil het Vettel niet aandoen om hem naast Max Verstappen te zetten.

Vettel nam vorig seizoen afscheid van de Formule 1. Na twee onsuccesvolle jaren bij het team van Aston Martin besloot de coureur zijn helm aan de wilgen te hangen. Marko heeft nog geregeld contact met de coureur die vier kampioenschappen bij Red Bull wist te winnen. 'Sebastian is momenteel niet met iets bijzonders bezig en ik weet niet zeker of hij weet wat hij precies wil. Ik geloof echter niet dat het rijdershoofdstuk voor hem volledig is afgesloten', zegt de Red Bull-adviseur bij ServusTV.

Zou de Duitser dan bij de regerend wereldkampioen terechtkomen? 'Ik wil het hem niet aandoen door hem naast Verstappen te zetten.' Marko denkt ook dat Vettel voorlopig nog geen toekomst ziet in de Formule 1. 'De contracten bij het team lopen ook nog wel even door. Daarnaast zal het geen makkelijke beslissing voor hem zijn, want de Formule 1 gaat gewoon door met fossiele brandstof. Het milieuaspect is belangrijk voor hem, maar als het in zijn ogen de goede kant opgaat, zie ik niet in waarom niet.'

AlphaTauri geen optie voor Vettel

Toch gebeurt er op de achtergrond bij de Oostenrijkse renstal voldoende. Er wordt veel gesproken over het plekje van Sergio Pérez bij Red Bull en bij AlphaTauri lijkt ook niemand zeker van zijn stoeltje. De Italiaanse renstal wil voor de komende tijd een ervaren coureur, maar de kans is klein dat dit Vettel zal zijn. 'Die ervaren coureur hebben we in de persoon van Daniel Ricciardo. Als Sebastian terug wil komen, dan wil hij naar een topteam waar hij races kan winnen', besluit Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws