Marko staat nog steeds open voor terugkeer Vettel bij Red Bull: 'Moet kijken wat hij wil' Formule 1
Formule 1

Marko staat nog steeds open voor terugkeer Vettel bij Red Bull: 'Moet kijken wat hij wil'

Marko staat nog steeds open voor terugkeer Vettel bij Red Bull: 'Moet kijken wat hij wil'

Als het aan Helmut Marko ligt, dan is Sebastian Vettel nog steeds welkom om terug te keren bij Red Bull Racing. Over een paar weken begint het nieuwe Formule 1-seizoen, zonder Vettel aan de start. Tussen 2010 en 2013 werd de Duitser viermaal achter elkaar wereldkampioen bij de Oostenrijkers. Nog voor het einde van vorig seizoen zette Marko de deur open voor een terugkeer van Vettel.

Volgens Marko staat deze deur niet open vanwege de oude banden die Vettel heeft met Red Bull, 'maar vanwege de lessen die we hebben geleerd over wat Vettel allemaal kan bereiken', aldus de Red Bull-adviseur tegenover Sport.de. 'We weten hoe hij werkt. We weten dat hij een ruimdenkende, intelligente jongeman is. Alleen denk ik wel dat hij eerst zichzelf moet vinden en kijken wat hij precies wil.'

Marko: 'Vettel moet de tijd krijgen'

Eerder gaf Vettel aan dat hij in de toekomst meer tijd wil doorbrengen met zijn eigen gezin. Dat maakt ook dat Marko niet al te snel aan een terugkeer van zijn voormalige coureur wil denken. 'Als hij bijvoorbeeld in een leidinggevende functie het management in zou gaan, zou dat net zoveel inspanning en reizen met zich meebrengen als hij de afgelopen tijd heeft gehad. Hij moet de tijd krijgen', besluit de Oostenrijker.

Afgelopen zomer liet Vettel al doorschemeren dat hij wil nadenken over een officiële rol. 'Het hangt af van de rol en hoe serieus die is', vertelde Vettel toentertijd. 'Ik ga zeker geen expert worden en de jongens in de auto vertellen wat ze verkeerd doen.' Op dit moment heeft Vettel nog weinig plannen en gaf hij aan zeker van plan te zijn om een keer een kijkje te komen nemen in de paddock.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws