Marko woest om acties Hamilton: 'Dit accepteren wij niet meer' Formule 1
Formule 1

Marko woest om acties Hamilton: 'Dit accepteren wij niet meer'

Marko woest om acties Hamilton: 'Dit accepteren wij niet meer'

Helmut Marko is na afloop van de race in Saoedi-Arabië niet te spreken over de acties van Lewis Hamilton in de race en de daaropvolgende beslissingen van de FIA. Volgens de leidinggevende adviseur bij Red Bull Racing zat de Mercedes-coureur fout en vallen de beslissingen van de FIA zijn kant op. De Oostenrijker pleit voor verschillende herzieningen met betrekking op de verreden race van zondagavond.

Marko verschijnt zichtbaar aangeslagen voor de camera's van het Oostenrijkse Servus TV, waar hij zijn verhaal doet. 'Zo kan het niet langer doorgaan', begint de man uit Graz over de race. 'Zodra Max (Verstappen, red.) zijn tanden laat zien op de baan krijgt hij een straf, maar als Hamilton hem van de baan duwt of gewoon achterop rijdt dan is er blijkbaar niets aan de hand. Zo kan dit niet doorgaan, het is onacceptabel', aldus Marko, die met name de FIA verwijt dat niet alle beslissingen van de organisatie goed zouden zijn geweest.

Met name de botsing tussen Hamilton en Verstappen roept emotie op bij Marko. 'Blijkbaar was er sprake van een miscalculatie', oppert hij ietwat cynisch. 'Tijdens de botsing kreeg Max' achterband een flinke optater, waardoor we daarna veel snelheid verloren. Maar dit was niet het enige moment waarbij Lewis fout zat: hij duwde Max daarvoor ook al van de baan. Ik vind dat de FIA tot nu toe met twee maten heeft gemeten in Saoedi-Arabië. Momenteel gaan we alles evalueren en melden we ons nog bij de FIA over bepaalde dingen waarvan we vinden dat het een straf verdient.'

Marko eist herziening raceresultaat

Marko verwacht dat er ingrijpende beslissingen worden genomen door de FIA, met name richting Hamilton en Mercedes. 'Wij accepteren het in ieder geval niet meer. We moeten nu goed naar de feiten kijken en dan vind ik dat er echt iets moet gebeuren. Ik heb bijna nog nooit zoiets raars gezien. Hopelijk wordt er opnieuw naar het raceresultaat gekeken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws