Mekies wil gaan voor overwinning: 'Zijn hier om het gevecht aan te gaan' Formule 1
Formule 1

Mekies wil gaan voor overwinning: 'Zijn hier om het gevecht aan te gaan'

Mekies wil gaan voor overwinning: 'Zijn hier om het gevecht aan te gaan'

Laurent Mekies is niet bezig met de strijd in het constructeurskampioenschap. Hoewel Mercedes nog altijd voorbij de Italianen kan steken, wil de Fransman vooral vechten voor de overwinning tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen. Hij geeft bovendien aan dat Ferrari al eerder is gestopt met ontwikkelen, om te richten op volgend jaar. Daarmee hoopt Mekies een voordeel te hebben op Red Bull Racing en Mercedes.

'We wilden dit weekend het maximale potentieel uit de auto halen, zonder te denken aan het gevecht met Mercedes om de tweede plaats bij de constructeurs', begint Mekies bij Sky Sport Italia. 'Op vrijdag waren we niet in topvorm, maar we hebben verbeteringen aangebracht. Nu zagen we dat we vrij dicht bij Red Bull staan en voor liggen op Mercedes. We zagen wel dat ook zij tempo hebben, maar we zijn hier om het gevecht aan te gaan.'

Al met al spreekt Mekies van een goed begin van het weekend in Abu Dhabi. 'We hoopten eigenlijk vrijdag al dat de baan onze kant op zou komen. Alle auto's gaan sneller als de baan kouder is, maar we hoopten dat het voor ons een stuk beter zou gaan. Leclerc en Sainz waren erg sterk, ze gaven alles in elke run en daardoor kunnen we op de zaterdag tussen Red Bull en Mercedes in zitten.'

Eerder gestopt met ontwikkeling F1-75

Ondertussen blikt Mekies alvast vooruit op de winterstop, waarin een hoop staat te gebeuren. 'Dit jaar hebben we de ontwikkeling van onze auto eerder gestopt dan Red Bull en Mercedes. We hopen dus dat het zo dichtbij het einde van het seizoen een voordeel voor ons kan zijn. We hebben echter nog maanden hard werk voor de boeg. Het zal voor iedereen een verrassing blijven wie volgend jaar het beste werk heeft verricht', besluit Mekies.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws