Mercedes kan in haar handen wrijven: 'Veeleisende' Russell 'denkt alleen maar aan het team' Formule 1
Formule 1

Mercedes kan in haar handen wrijven: 'Veeleisende' Russell 'denkt alleen maar aan het team'

Mercedes kan in haar handen wrijven: 'Veeleisende' Russell 'denkt alleen maar aan het team'

George Russell, de man die als rookie in 2018 de Formule 2-titel wist te winnen, maakt in 2022 zijn fulltime Mercedes-debuut. Hij vervangt de naar Alfa Romeo vertrekkende Valtteri Bottas. De Brit maakte al veel indruk in de Williams waarmee hij zelfs een podiumplek bemachtigde. Williams-teambaas Jost Capito vertelt wat Mercedes kan verwachten van de superster.

Toen Capito door GPFans gevraagd werd naar hoe Russells houding is binnen het team kon hij alleen maar lovende woorden spreken. 'George is gerespecteerd door iedereen binnen het team. Hij is ook veeleisend. Als hij wil dat er iets gedaan wordt aan de auto, dan pusht hij er ook voor. Of als hij wil dat er iets binnen het team gebeurt bijvoorbeeld. Maar hij doet dat altijd op een positieve manier', zegt Russells teambaas.

'Russell is een echte teamspeler'

'Ik heb het hele jaar geen slecht woordje uit hem horen komen en toch blijft hij direct in wat hij wil. Ik vind dat een geweldige houding van George', gaat hij verder. Verder deelt de teambaas dat Mr. Saturday (bijnaam Russell, red.) een echte teamspeler is. 'Hij wil winnen en de beste zijn maar hij denkt ook aan zijn teamgenoot.' Het Williams-resultaat in Hongarije (Nicholas Latifi P7 en Russell P8, red.) was daar een schoolvoorbeeld van.

Capito denkt terug aan de Grand Prix in Budapest en noemt een boordradio van de Britse racer. 'Toen hij in de race achter Nicholas (Latifi, red.) reed en dat de strategie was om hem als eerste naar binnen te laten gaan zei hij over de radio: 'Laten we eerst op Nicky focussen, we moeten hem het best mogelijke geven,' dat kwam uit hem zelf. Niemand had hem dat gevraagd.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws