Mercedes maakt niet weer dezelfde fout, zegt Russell: 'Suboptimale set-up kennen we' Formule 1
Formule 1

Mercedes maakt niet weer dezelfde fout, zegt Russell: 'Suboptimale set-up kennen we'

Mercedes maakt niet weer dezelfde fout, zegt Russell: 'Suboptimale set-up kennen we'

Mercedes-coureur George Russell verwacht niet dat zijn team in Miami dezelfde fout zal begaan als in China. Tijdens de Chinese Grand Prix in Shanghai veranderde het team de set-up van beide auto's na de sprintrace. De veranderingen hadden echter niet het gewenste effect waardoor de kwalificatie voor de race zeer tegenviel voor de Duitse renstal.

Uiteindelijk wisten de twee coureurs wel in de punten te eindigen in de race. Russell eindigde op een zesde plek en Hamilton op een negende plaats. Met slechts een trainingssessie voor de teams tijdens een sprintweekend, verwacht Russell niet dat het team weer zulke drastische veranderingen aan de auto zal aanbrengen voorafgaand aan de kwalificatie. 'Het is heel moeilijk om je in zo'n korte tijd aan te passen', licht Russell toe tegenover Autosport.com.

Genoegen nemen met imperfecties

Volgens Russell zal het Mercedes-team er in Miami voor kiezen om de imperfecties van de auto voor lief te nemen en er het beste van proberen te maken. 'Wat we hebben geleerd is dat als je de auto op zijn kop zet en meteen een kwalificatiesessie ingaat, waarbij elke ronde in Q1 of Q2 van cruciaal belang is voor Q3 en de banden die je nog hebt, het heel erg moeilijk is om je in korte tijd aan te passen', vertelt Russell.

Een totaal veranderde aanpak brengt dus te veel onzekerheid met zich mee voor het team. 'Als je het houdt bij een suboptimale set-up is het een suboptimale set-up die je in ieder geval kent. Gedurende de tijd vordert kan je die verder gaan aanpassen', zegt Russell. Volgens de coureur kan het streven naar perfectie het team soms in een benauwde positie brengen.

'Ik weet zeker dat we dit weekend niet dezelfde fouten zullen maken', gaat Russell verder. 'Als je wel de juiste afstelling weet te vinden, kan het zo zijn dat je op zaterdag vijf, zes, of zeven posities kunt winnen. Dus ja, we moeten er zeker van zijn dat we kunnen presteren.' In Miami zal Mercedes een paar upgrades introduceren op de W15.

Russell vertrouwt er wel op dat het team van Mercedes langzaamaan de juiste weg inslaat. 'We hebben veel geleerd van de afgelopen races. Ik denk dat we in een veel betere positie zitten nu we een paar extreme opties hebben uitgeprobeerd tussen de races door. We weten waar de auto het beste presteert. Ik denk dat we dat nu nog verder moeten verbeteren en voort moeten bouwen op een betere basis.'

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws