Ook Helmut Marko richt nu zijn pijlen op titelconcurrent Hamilton Formule 1
Formule 1

Ook Helmut Marko richt nu zijn pijlen op titelconcurrent Hamilton

Ook Helmut Marko richt nu zijn pijlen op titelconcurrent Hamilton

Christian Danner stelt dat de woorden van Helmut Marko omtrent de Mercedes-motor puur te maken hebben met een mentaal spelletje dat hij met Lewis Hamilton speelt. Na afloop van de Grand Prix van Brazilië sprak Marko vol lof over de Mercedes-motor. Dat was eigenlijk een poging om de prestatie van de Brit in diskrediet te brengen, is de voormalig Formule 1-coureur van mening.

Danner, die zelf aan 36 Grands Prix deel wist te nemen in de jaren '80, werd bij BILD gevraagd wat hij van de lovende woorden van de Oostenrijker vond. 'Als eerste, om even in te gaan op de woorden van Marko, de Red Bull-adviseur legt natuurlijk maar al te graag de psychologische druk bij Hamilton.' Dat is volgens de Duitser dan ook de reden dat hij vooral naar het motorblok van de Duitse renstal wees na afloop van de race.

'Zo goed ben jij niet, mijn coureur is veel beter', zegt hij daar eigenlijk mee', vervolgt de oud Arrows-coureur. 'Hij suggereert dat de enige reden dat Hamilton de race gewonnen heeft was omdat hij een betere motor had.' Daarmee brengt hij dus automatisch de topprestatie van de zevenvoudig wereldkampioen in diskrediet. Het was immers Hamilton die de W12 met overtuiging als eerste de eindstreep overreed.

Meer spelletjes tussen Mercedes en Red Bull op komst

Met nog drie Grands Prix te gaan stelt Danner dat de intensiteit in de titelstrijd tussen Hamilton en Max Verstappen alleen nog maar toe zal nemen: 'In deze fase van het kampioenschap is het gebruikelijk dat dit soort spelletjes meer gespeeld worden', concludeert hij. Het belooft dus een turbulent einde van het 2021-seizoen te worden als het aan de ervaringsdeskundige ligt.

Wedden op F1: Hamilton blaast titelodds nieuw leven in met overwinning in Brazilië

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws