Organisatie GP Mexico roept bezoekers op om zich fatsoenlijk te gedragen Formule 1
Formule 1

Organisatie GP Mexico roept bezoekers op om zich fatsoenlijk te gedragen

Organisatie GP Mexico roept bezoekers op om zich fatsoenlijk te gedragen

De organisatie van de Mexicaanse Grand Prix heeft maandag met 'Racepect' een nieuw initiatief in het leven geroepen. Aan het einde van de maand staat de Grand Prix van Mexico op het programma en de organisatie van het evenement roept bezoekers op om zich te gedragen en respect te tonen voor alle coureurs.

Op 28 oktober wordt in Mexico-Stad de GP van Mexico verreden. In de afgelopen jaren werden sommige coureurs op een fluitconcert getrakteerd en werden er verwerpelijke dingen naar de rijders geroepen. De organisatie wil dit soort taferelen niet hebben tijdens de aankomende editie en lanceerde daarom de 'Racepect-campagne.

'In de F1 vieren we ieders succes en handhaven we een gezonde rivaliteit tussen coureurs en teams', zegt Federico González Compeán, de algemeen directeur van de GP van Mexico op de website van het evement. 'We nodigen de bezoekers uit om een voorbeeld te zijn voor fans over de hele wereld. Toeschouwers die hun favoriete coureur hartstochtelijk aanmoedigen, maar zich ook respectvol gedragen tegenover de concurrenten', voegt Rodrigo Sánchez, marketing- en public relations-directeur van de Grand Prix van Mexico toe.

Huidige situatie Red Bull mogelijk aanleiding voor intiatief

Sergio Pérez kan in Mexico natuurlijk rekenen op flink veel steun van het thuispubliek. De positie van de 33-jarige bij Red Bull Racing is wankel en daarnaast hebben zowel Max Verstappen als adviseur Helmut Marko zich sinds de vorige editie niet altijd even positief uitgelaten over de Mexicaan. Verstappen wilde Pérez vorig jaar niet laten passeren en Marko maakte vorige maand een nogal onhandige uitspraak over de Mexicaanse cultuur. Er werd zelfs een petitie gestart om Marko uit zijn functie bij Red Bull te krijgen. De organisatie lijkt dus alvast in te spelen op mogelijke ongeregeldheden.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws