Oud-coureur verbaasd over Drugovich: 'Verrast en teleurgesteld dat hij nog geen kans gehad heeft' Formule 1
Formule 1

Oud-coureur verbaasd over Drugovich: 'Verrast en teleurgesteld dat hij nog geen kans gehad heeft'

Oud-coureur verbaasd over Drugovich: 'Verrast en teleurgesteld dat hij nog geen kans gehad heeft'

Voormalig Formule 1-coureur en Sky Sports F1-analist Karun Chandhok heeft zijn verbazing uitgesproken over het feit dat voormalig Formule 2-wereldkampioen Felipe Drugovich nog altijd zijn debuut niet heeft mogen maken in de Formule 1, nadat hij zich al meerdere malen van zijn beste kant heeft laten zien.

Negentien van de vaste coureurs hebben al een contract voor 2024 bij dezelfde werkgever. Alleen Williams-coureur Logan Sargeant zit nog in onzekerheid, al wordt hij gezien als de favoriet voor het tweede stoeltje bij Williams. Dat betekent dat nog geen enkele huidige Formule 2-coureur een promotie naar de koningsklasse van de Formule 1 heeft kunnen afdwingen. De kersverse kampioen, Théo Pourchaire, is in 2024 weer reservecoureur van het team dat dit jaar nog naar de naam Alfa Romeo luisterde, en voorganger Drugovich vult diezelfde rol in bij Aston Martin.

Formule 2-coureurs krijgen geen kansen

Chandhok sprak bij Sky Sports F1 zijn verbazing uit over het feit dat de nieuwe talenten niet serieus overwogen lijken te worden. 'Het is een vreemd gevoel als je Formule 2 rijdt, of GP2 Series, zoals het nog heette toen ik daar reed. In het midden van het seizoen, jaag je allemaal op zo'n plekje. Er zijn vijf of zes coureurs die op zo'n zitje azen. De timing wordt belangrijk omdat je er sterk van afhankelijk bent dat mensen uit de Formule 1 vertrekken.'

Dat is in 2023 niet gebeurd: ondanks het drukke schema heeft niemand zijn pensioen aangekondigd, en vooralsnog is dus ook niemand vervangen. De laatste kanshebbers zullen hun ogen nu op het zitje van Sargeant gericht hebben. 'Als je Drugovich of Liam Lawson bekijkt, zijn dat coureurs die in de Formule 2 voor Sargeant eindigden, dus zij hebben waarschijnlijk het gevoel dat ze een kans op de grid verdienen.' Drugovich werd in 2022 dominant kampioen met het Nederlandse MP Motorsport, terwijl Lawson als derde eindigde achter Pourchaire en voor Sargeant.

Drugovich maakt indruk bij Formule 1-kansen

In Abu Dhabi mocht Drugovich als rookie de eerste vrije training voor zijn rekening nemen, in plaats van Fernando Alonso. 'Drugovich deed het heel goed in de eerste trainingssessie. Hij eindigde als tweede achter George Russell, en leverde goed werk bij andere momenten waar we hem in een Formule 1-auto zagen, en hij is Formule 2-kampioen.' Drugovich kwam aan het begin van het seizoen in de buurt van een debuut toen Lance Stroll geblesseerd was, maar de Canadees nam toch deel aan de eerste Grand Prix van het seizoen, waardoor Drugovich een kans in rook zag opgaan.

Drugovich zal in 2024 ook weer reservecoureur van Aston Martin krijgen, waar Fernando Alonso als tweevoudig wereldkampioen nog een contract heeft, naast Stroll, die als zoon van de eigenaar ook niet al te ongerust lijkt te hoeven zijn over de toekomst. Chandhok lijkt te hopen dat Drugovich zijn kans bij Williams zal krijgen. 'Ik ben best verrast en teleurgesteld dat hij nog geen kans in de Formule 1 heeft gehad, en misschien vinden daar wat gesprekken plaats.' Met zijn Braziliaanse nationaliteit kan Drugovich mogelijk marketingtechnisch gezien ook interessant zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws