Pérez over productieve vrijdag: 'Goede data verzameld om van daaruit verder te gaan' Formule 1
Formule 1

Pérez over productieve vrijdag: 'Goede data verzameld om van daaruit verder te gaan'

Pérez over productieve vrijdag: 'Goede data verzameld om van daaruit verder te gaan'

Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez had niet de makkelijkste dag op het Italiaanse circuit van Monza, maar hij gaf bij Sky Sports aan dat hij veel data heeft kunnen verzamelen voor het team. Omdat hij een andere vloer heeft dan teamgenoot Max Verstappen, was het verschil onderling best groot. Volgens de Mexicaan is dit geen reden tot zorgen. De analyses van het team zien er wat de bandendegradatie betreft veelbelovend uit voor de racedag.

Tijdens de tweede vrije training viel op dat Pérez, ondanks meerdere pogingen, niet echt dicht bij Ferrari en zijn teamgenoot kon komen. Teambaas Christian Horner vond dit geen reden tot paniek, en die kalmte straalt Pérez ook uit. 'Het is gelukt om een goed programma te draaien vandaag en we zijn te vergelijken met Max zijn auto, maar er waren hier en daar wat verschillen', geeft de Red Bull-coureur aan. 'We hebben veel met de set-up gespeeld, verschillende richtingen geprobeerd. Ik denk dat we goede informatie hebben om van daaruit verder te gaan.'

Horner vertelde ook bij Sky Sports dat ze verschillende niveaus van downforce hebben getest om tot de perfecte raceafstelling te komen. Pérez is hier dus onderdeel van geweest. 'We hebben de instellingen van de downforce goed bekeken, dus we hebben veel data om door te lezen vanavond', vervolgt de Mexicaan. Zijn snelle rondes waren nog niet helemaal op tempo, hij zat in sommige rondes vijf tienden van de regerend wereldkampioen af. Maar dat leek voor vandaag niet belangrijk te zijn. Uiteindelijk worden de punten op zondag verdeeld.

Perez: 'Inhalen gaat moeilijk worden'

Waar andere coureurs juist dachten dat Monza dit jaar, met de nieuwe reglementen, wat meer inhaalmogelijkheden gaat geven, denkt Pérez het tegenovergestelde. Al is Monza tot nu toe niet helemaal een Red Bull-vriendelijk circuit geweest. 'Ik denk dat we vooral moeten focussen op racepace en hoe we de banden gaan onderhouden, dat is ook belangrijk voor dit circuit. Voor de zondag: inhalen gaat moeilijk worden, maar ik denk dat de bandendegradatie veelbelovend is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws