Rosberg is stellig: 'Elliott is niet verantwoordelijk voor crisis bij Mercedes' Formule 1
Formule 1

Rosberg is stellig: 'Elliott is niet verantwoordelijk voor crisis bij Mercedes'

Rosberg is stellig: 'Elliott is niet verantwoordelijk voor crisis bij Mercedes'

Nico Rosberg denkt niet dat Mike Elliott verantwoordelijk is voor de crisis binnen Mercedes. De Brit heeft zijn functie als technisch directeur bij Mercedes moeten verruilen, maar volgens voormalig Mercedes-coureur Rosberg mogen de Mercedes-fans niet te veel wonderen verwachten van de herorganisatie bij Mercedes. 'Het probleem ligt vooral bij het concept van de auto', meent Rosberg bij Sky Sports.

Er is een grote herstructurering gaande bij Mercedes. Elliott heeft zo bijvoorbeeld zijn rol van technisch directeur afgestaan en teruggegeven aan James Allison. In 2021 werd Elliott gepromoveerd tot hoofd van de technische afdeling bij Mercedes, waarna hij later kritiek kreeg omdat hij de aanvoerder was met betrekking tot de grootste aanpassingen van de bolide. Sinds de start van het seizoen in 2022 heeft Mercedes nog maar één keer gewonnen.

Mercedes is bezig met herorganisatie

Door de herinstelling van Allison als technisch directeur zijn er een aantal mensen die dat zien als teken dat Elliott gefaald heeft als technisch directeur. Rosberg is het hier niet mee eens. 'Hij is niet verantwoordelijk voor de crisis in Brackley', stelt de oud-coureur, geciteerd door de Duitse tak van Motorsport.com. Rosberg heeft een tijdje nauw met Elliott samengewerkt. 'Hij is uiterst bekwaam en weet wat hij doet. Hij was degene die de aerodynamica binnenstebuiten keerde toen ik bij Mercedes was, waardoor Mercedes de beste in de Formule 1 werd', herinnert de enkelvoudig wereldkampioen zich.

Naast de wisseling op de technische afdeling, is er nog wat meer veranderd binnen de organisatie van Mercedes. Zo verving Hywel Thomas in 2020 Andy Cowell als hoofd van de motorafdeling en verliet James Vowles, de hoofdstrateeg van Mercedes, laatst het team om teambaas te worden bij Williams. Volgens Rosberg heeft dit echter niets te maken met de problemen van Mercedes, maar is dat allemaal te wijten aan de auto zelf.

Rosberg: 'Probleem ligt vooral bij de wagen, dat lost je niet snel op'

'Veel mensen spreken over een braindrain binnen Mercedes, maar ik denk niet dat dat er iets mee te maken heeft', zegt de Duitser. 'Ik zie elke wisseling binnen de organisatie als een goede keuze, met competente opvolgers.' Wel mogen Mercedes-fans niet te veel verwachten van de herorganisatie, meent Rosberg. 'Het probleem van de auto kan je niet van de ene op de andere dag veranderen', zegt de oud-coureur. 'Je kunt niet zomaar een onderdeel aanpassen en dan werkt de auto weer. Je moet beginnen bij het begin en de hele auto evalueren, wat een ontmoedigende taak is.' James Allison zal nu samen met de rest van het technische team van Mercedes deze noot moeten kraken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws