Russell onder de indruk van Albon: 'Iedereen weet hoe getalenteerd Alex is' Formule 1
Formule 1

Russell onder de indruk van Albon: 'Iedereen weet hoe getalenteerd Alex is'

Russell onder de indruk van Albon: 'Iedereen weet hoe getalenteerd Alex is'

Alexander Albon kent een vliegende start bij zijn nieuwe team Williams. De Thai heeft een jaar aan de zijlijn gestaan nadat Red Bull Racing hem uit de auto haalde, maar de coureur heeft zich helemaal herpakt, zo zien ook George Russell en Dave Robson. Beide zijn erg lovend over de prestaties die Albon op de baan legt in zijn nieuwe bolide.

Russell toont zich tegenover F1i.com onder de indruk van zijn opvolger bij Williams. Daar waar het eerst de Brit was die vaak de resultaten voor het team aan het binnenslepen was, is die rol nu overgenomen door de Thai. 'Alex heeft het uitzonderlijk goed gedaan. Het is geen geheim dat hij het erg lastig had bij Red Bull Racing. Dat begrepen we allemaal, ook Max weet dat. Iedereen weet hoe getalenteerd Alex is.'

Albon toont leiderschap

Ook Dave Robson, de man die verantwoordelijk is voor de prestaties van de voertuigen bij Williams, is onder de indruk van de man uit het Red Bull Junior Programme. 'Hij weet wat hij wil. We moeten bij hem uitzoeken hoeveel we hem kunnen geven, gezien de beperkingen door de regels en de banden. Dat kan soms lastig zijn', zo stelt hij dat het team samen met de coureur nog naar de juiste balans zoekt.

Dat is dan ook niet zo gek, aangezien Albon pas sinds dit seizoen bij het team is, en de auto's zelf ook totaal anders zijn ten opzichte van vorig seizoen. Voor beide partijen is het dus nog even zoeken, maar aan het leiderschap dat de Thai toont zal het niet liggen. 'Het kost wat tijd om aan elkaar te wennen, maar ik denk dat zijn input enorm waardevol is. Wat dat betreft is hij goed in het leiden van het team.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws