Russell verrast door stuiterende Mercedes: 'Voelde als een totaal ander beest' Formule 1
Formule 1

Russell verrast door stuiterende Mercedes: 'Voelde als een totaal ander beest'

Russell verrast door stuiterende Mercedes: 'Voelde als een totaal ander beest'

George Russell werd tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami verrast door zijn stuiterende Mercedes W13. De Engelsman kwalificeerde als twaalfde en wijt zijn teleurstellende prestatie aan het porpoising van zijn auto, die hij als een 'totaal ander beest' omschrijft.

'Het is zeker een verrassing, maar na het besturen van de auto en ervaren hoe het voelde, is het geen verrassing', opent Russell in gesprek met Motorsport.com. Na een probleemloze vrijdag, Russell werd zelfs eerste in VT2, keerden de problemen een dag later terug. 'Het voelde als een totaal ander beest. We hadden zo veel porpoising en uiteindelijk is dat het probleem', aldus de Brit.

Russell voelt porpoising Mercedes W13 voor het eerst in een bocht

Russell voelde het gestuiter van zijn W13 nu ook door een bocht: 'Het was de eerste keer dat ik het volledig door een bocht voelde. Door bocht 4 en bocht 5 was-ie de hele tijd aan het stuiteren en toen ook in de remzones. Het is zonde, wat ik was langzamer op zaterdag dan op vrijdag. Iedereen was daarentegen een seconde sneller', betreurt de Mercedes-coureur zijn dag.

Ook was er sprake van een gebrek aan stabiliteit aan de achterkant van de W13: 'De achterkant van de auto stuitert rond en je hebt gewoon geen steun of stabiliteit daar. Op vrijdag vlogen we door de eerste sector en hadden we zo veel vertrouwen in de auto. En nu, zoals ik al zei, is het een totaal ander beest. Vanuit de auto voelt het logisch, maar van buitenaf begrijpen we niet waarom het zo anders is.'

Wedden dat Verstappen de GP van Miami wint? Ontvang 2,5 keer je inzet! Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws