Stroll pareert kritiek over namaak-Aston Martin: 'Wij hebben dit in de winter ontworpen' Formule 1
Formule 1

Stroll pareert kritiek over namaak-Aston Martin: 'Wij hebben dit in de winter ontworpen'

Stroll pareert kritiek over namaak-Aston Martin: 'Wij hebben dit in de winter ontworpen'

Lance Stroll pareert de kritiek die Aston Martin kreeg na haar update in Barcelona. De nieuwe auto van het Engelse team lijkt heel erg op die van Red Bull Racing en dus werd er suggereert dat het team de auto heeft nagemaakt. Volgens Stroll klopt dit niet en had zijn team deze update al langer gepland.

Stroll gaat in op de kritiek die zijn team heeft ontvangen op vrijdag nadat de nieuwe auto van Aston Martin het circuit opging, Volgens velen is de nieuwe Aston Martin een kopie van Red Bull maar volgens de coureur klopt dit niet: ‘Ik heb mensen dat horen zeggen. Wij hebben ons werk in de fabriek gewoon gedaan. We hebben dit gedurende de winter ontworpen en nu geïntroduceerd. Dit hebben we dus vooral te danken aan het harde werk van onze werknemers.'

Twee auto's ontworpen in de winter

Volgens de Aston Martin-coureur is er voor een opvallende weg gekozen bij zijn team met het ontwerpen van twee auto's: 'Het was niet gemakkelijk om het voor elkaar te krijgen en deze auto nu op het asfalt te zetten. Ze hebben er enkele maanden over gedaan om alles te produceren en we hebben ook vrij weinig reserveonderdelen. We hebben twee auto’s ontworpen gedurende de winter. Eerst probeerden we de ene, nu de andere. De eerste was niet zo competitief als hij had moeten zijn, nu gaan we aan de slag met deze versie', zegt Stroll.

Met de aanstelling van ingenieur Dan Fallows van Red Bull werd er in de paddock gesuggereert dat hij achter de nieuwe versie van de Aston Martin zou zitten, maar ook dat verhaal klopt niet: 'Dan (Fallows, red.) kwam pas vorige maand van Red Bull, dus het is niet mogelijk dat hij hier achter gezeten heeft. Dit krijg je in een maand niet voor elkaar', zo sluit Stroll af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws