F1 Live 18:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Saoedi-Arabië 2023 Formule 1
Formule 1

F1 Live 18:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Saoedi-Arabië 2023

F1 Live 18:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Saoedi-Arabië 2023

Het is vrijdag 17 maart en dat betekent dat het tijd is voor de aftrap van het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië. Nadat er in de middag de eerste vrije training werd verreden, waarin Max Verstappen de snelste bleek, staat de tweede vrije training op het programma voor 18:00u Nederlandse tijd. F1Maximaal houdt alle ontwikkelingen uit Jeddah voor je bij in een liveblog.

In Jeddah is het niet de vraag of, maar in hoeverre Red Bull Racing de topfavoriet is. Max Verstappen won de openingsrace in Bahrein met overmacht en Sergio Pérez maakte het feestje compleet door er een één-twee van te maken. Toch zijn beide coureurs op hun hoede voor de concurrentie. Het Bahrain International Circuit zou meer een baan op zich zijn. Het Jeddah Street Circuit zou een beter beeld moeten geven van de krachtsverhouding. Tijdens de eerste vrije training was het beeld echter hetzelfde als twee weken geleden. Verstappen pakte oppermachtig de snelste tijd, gevolgd door Pérez.

Ferrari, Aston Martin en Mercedes strijden achter Red Bull

Ferrari hoopte te profiteren van het andere type baan en dichterbij te komen, maar het weekend van het team uit Maranello is al niet lekker begonnen. Charles Leclerc heeft een gridstraf van tien plaatsen gekregen voor het vervangen van de regelelektronica in zijn SF-23. Teamgenoot Carlos Sainz gaf daarnaast aan dat Red Bull momenteel in een andere competitie lijkt te zitten dan zijn team, Aston Martin en Mercedes. Dat bleek ook wel, want Ferrari moest ruim een seconde toegeven op de Red Bulls, en zag zelfs hoe Aston Martin én Mercedes aan hen voorbij staken.

Het is dus vooral de vraag wie achter Red Bull de hoogste ogen kan gooien. In Bahrein was dat nog Ferrari tijdens de kwalificatie, maar kwamen Aston Martin en Fernando Alonso bovendrijven tijdens de wedstrijd. De Spaanse tweevoudig wereldkampioen zal hopen dat hij zijn podiumplek kan herhalen. Of dat er in zit, weten we beter na de vrije trainingen van vrijdag. Tijdens de eerste liet hij in ieder geval zien goed mee te kunnen doen en noteerde hij de derde tijd, terwijl Lance Stroll P4 pakte. Aston Martin lijkt dan ook voorlopige het tweede team op de grid te zijn.

GP Saoedi-Arabië live kijken?

Zal Red Bull de eerste sessie sterk openen en de rest van het weekend dat voorzetten? De Grand Prix van Saoedi-Arabië wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Saoedi-Arabië

Een voorgevoel dat Verstappen het goed gaat doen dit weekend? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws