Tremayne plaatst Alonso in eregalerij na gevecht met Pérez: 'Ik bid om dit in 2024 weer te zien' Formule 1
Formule 1

Tremayne plaatst Alonso in eregalerij na gevecht met Pérez: 'Ik bid om dit in 2024 weer te zien'

Tremayne plaatst Alonso in eregalerij na gevecht met Pérez: 'Ik bid om dit in 2024 weer te zien'

Formule 1-journalist David Tremayne was erg onder de indruk van Fernando Alonso gedurende het 2023-seizoen en genoot met name van het gevecht tussen hem en Sergio Pérez in Brazilië. Volgens Tremayne liet Alonso telkens weer zien dat leeftijd slechts een getal is. De journalist bidt dat de gevechten en inhaalacties die de Spanjaard liet zien volgend jaar weer zullen plaatsvinden.

Alonso heeft velen omvergeblazen met zijn competitiviteit in het 2023-seizoen. De Spanjaard finishte regelmatig op het podium en liet inhaalacties zien waardoor iedereen op het puntje van de stoel zat. Het gevecht in Brazilië was een hoogtepunt, daar pakte Alonso in de laatste ronde van de race een podiumplek af van Pérez. 'Ze gaven een fantastische vertoning van waar het bij autosport echt om moet gaan, zij aan zij racen zonder hun toevlucht te nemen tot goedkope of twijfelachtige tactieken, en leverden prachtig entertainment', stelt Tremayne bij Formula1.com.

'Fernando leverde het hele seizoen uitstekend werk om te laten zien dat leeftijd slechts een getal is, en de manier waarop hij de derde plaats terugwon en hoe Checo zo dichtbij kwam en slechts vijf honderdsten tekortkwam, is iets waarvan ik bid dat we er in 2024 veel meer van zullen zien', gaat de Brit verder. Ook de coureurs zelf genoten van het gevecht. Alonso en Pérez spraken elkaar naderhand nog in de paddock en omhelsden elkaar. 'En de manier waarop ze elkaar omhelsden na afloop, in de stijl van Gilles Villeneuve en René Arnoux in Dijon in 1979, met de pure vreugde die zo'n nauwe competitie teweegbrengt', zegt Tremayne. 'Beiden zullen je vertellen dat dit is wat ze geloven dat racen echt betekent.'

'Red Bull verdient eerder applaus dan kritiek'

Terwijl Tremayne lovend spreekt over het gevecht tussen de twee coureurs in Brazilië, denkt de journalist wel dat de Mexicaan veel moet verbeteren om in het nieuwe seizoen goed voor de dag te komen. 'Pérez is het voor de hand liggende antwoord hier, hoewel het misschien een beetje oneerlijk is om dat telkens weer aan te halen', legt Tremayne uit. 'Het echte antwoord, in termen van wie moeten verbeteren, zijn Mercedes en Ferrari. Red Bull verdient eerder applaus dan kritiek voor het verreweg beste werk, en voor ieders belang buiten Milton Keynes hopen we maar dat haar belangrijkste rivalen hun zaken op een rijtje hebben betreffende de concepten van de bolides.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws