Tsunoda richt het vizier op Williams: 'Dat geeft ons extra vertrouwen' Formule 1
Formule 1

Tsunoda richt het vizier op Williams: 'Dat geeft ons extra vertrouwen'

Tsunoda richt het vizier op Williams: 'Dat geeft ons extra vertrouwen'

In de derde race van het seizoen loste AlphaTauri McLaren af als hekkensluiter in het constructeurskampioenschap, maar inmiddels is het stokje doorgegeven aan Haas. Na een uitstekende triple header heeft Yuki Tsunoda de hoop nog niet opgegeven dat ook Williams, dat zevende staat, te achterhalen is in de laatste twee weekenden van het seizoen.

Het zusterteam van Red Bull Racing introduceerde in de Verenigde Staten een flinke upgrade, en sindsdien is het team telkens met één coureur in de punten geëindigd. Daniel Ricciardo pakte zes punten in Mexico, terwijl Tsunoda in de andere twee races van de triple header tien punten verzamelde. 'Het is een grote verrassing. Ik denk dat we nu een sterke outsider zijn, zeker vergeleken met onze directe tegenstanders, dus dat is goed. We hebben nu drie races op rij punten gepakt, dus we hebben een goed ritme te pakken', zegt de Japanner bij Motorsport.com.

Strijd in de achterhoede

In Mexico zorgde de prestatie van Ricciardo ervoor dat AlphaTauri over Haas én Alfa Romeo heen sprong in het kampioenschap, en sindsdien is het vizier op Williams gericht, dat de zevende plek stevig in handen leek te hebben. 'We moeten dit gewoon vasthouden in de komende races. We naderen de zevende plek in het constructeurskampioenschap. Ik denk dat het mogelijk is, en we gaan ons best doen.' AlphaTauri komt nog zeven punten tekort met twee weekenden te gaan, maar liep de afgelopen weekenden telkens in.

Even kwam het resultaat van Tsunoda in Brazilië nog in gevaar, toen hij in de middensector op het gras terechtkwam en half spinde. 'Dat was een grote fout, het was een beetje beangstigend. Ik deed het in mijn broek, maar gelukkig viel ik niet uit', blikt Tsunoda terug. 'De upgrades in Austin hebben voor een goede stap vooruit gezorgd. We weten nu dat we goede snelheid hebben, en we weten hoe we de auto moeten afstellen. Dat geeft ons extra vertrouwen voor de overige races', deelde de Japanner met Sky Sports.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws