Tsunoda trots op P8: 'Ik heb mijn zelfvertrouwen teruggevonden' Formule 1
Formule 1

Tsunoda trots op P8: 'Ik heb mijn zelfvertrouwen teruggevonden'

Tsunoda trots op P8: 'Ik heb mijn zelfvertrouwen teruggevonden'

AlphaTauri was de laatste weken uitstekend in vorm, maar kon die vorm alleen doortrekken met Yuki Tsunoda. De Japanner wist zich als achtste te kwalificeren en zal de race starten op de mediums. Zijn teamgenoot, Pierre Gasly, rijdt een fantastisch jaar, maar de Fransman werd in Abu Dhabi in Q2 al uitgeschakeld. 'We hebben het al het gehele weekend lastig.'

Tsunoda staat dus als enige AlphaTauri-coureur in de top-tien. Volgens de jonge Japanner zat er meer in tijdens de derde kwalificatiesessie. 'Het weekend was goed, maar door het overschrijden van de track limits in mijn eerste run ben ik toch een beetje gefrustreerd', zegt Tsunoda in de nabeschouwing van AlphaTauri. 'Mijn zelfvertrouwen is helemaal terug dit weekend en dat heb ik op de baan kunnen laten zien. Ik heb mezelf een hele goede positie kunnen verschaffen voor de race', aldus de rookie.

Aan de andere kant van de garage heerst de teleurstelling. Al het gehele weekend kon Gasly niet tippen aan de snelheid van zijn teamgenoot. 'We waren simpelweg te langzaam om in Q3 te komen. Ik heb het gehele weekend tijd verloren ten opzichte van Yuki en dat probleem hebben we niet kunnen verhelpen. Al heel het seizoen zijn we sterk tijdens de kwalificatie, dus we moeten goed naar de data kijken. Ik heb de vrije bandenkeuze, dus dat is wel positief', zegt Gasly.

Verschillende setups werken niet voor Gasly

Over het gehele weekend heeft het zusterteam van Red Bull Racing verschillende setups geprobeerd bij de Fransman. Jody Egginton zag dat de bolide van Gasly simpelweg de snelheid niet had, naast het feit dat de coureur pech had in Q2. 'We moesten veel veranderen voor de start van de kwalificatie, maar het was allemaal net niet goed genoeg. Bovendien had Pierre veel last van verkeer, waardoor hij geen perfecte ronde kon neerzetten. Gelukkig hebben we voldoende opties met de strategie voor zondag en zullen we proberen voldoende punten te scoren', aldus Egginton.

Denk jij dat Max Verstappen wereldkampioen wordt? Zet dan in en krijg 2,00 keer je inzet terug!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws